16 днів проти насильства

З 25 листопада по 10 грудня 2019 року на території Грицівської селищної ради проходила Всеукраїнська  акція «16 днів проти насильства».

Мета акції – привернення уваги жителів громади до проблеми насильства в сім’ї щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, рівних прав чоловіків та жінок, а також збільшення розуміння та обізнаності про проблему насильства та шляхи її вирішення, сприяння утвердженню ненасильницької ідеології в українському суспільстві. Дати початку та завершення акції вибрані не випадково, вони створюють символічний ланцюжок:

    25 листопада – Міжнародний день боротьби з  насильством щодо жінок
    29 листопада – Міжнародний день захисту прав жінок
    1 грудня –  Міжнародний день боротьби зі СНІДом
    2 грудня – Міжнародний день за відміну рабства
    3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями
    5 грудня – Міжнародний день волонтера
    9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією. 
    10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Таким чином,  майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

Грицівська селищна рада спільно з навчальними закладами, закладами культури та позашкільним закладом долучились до акції.

В рамках акції, відповідно до плану, проведено  низку  тематичних  виховних  заходів, психологічних  тренінгів, батьківських всеобучів, анкетувань, годин спілкування. У школах та бібліотеках акція «16 днів проти насилля» розпочалась з оформлення інформаційної дошки тижня. Спеціалістами відділу охорони здоров’я та соціального захисту населення було відвідано сім’ї в яких протягом року було виявлено факт вчинення насильства, з постраждалими та кривдниками проведено профілактично – роз’яснювальну роботу, проведено обстеження умов проживання дітей у сімʼях, що опинилися у складних життєвих обставинах та надана необхідна адресна допомога. 1 грудня 2019 року у позашкільному навчальному закладі «Грицівській школі сприяння здоров’ю» було проведено захід до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями – «Поділись теплом душі».

Протягом акції, серед жителів громади, було розповсюджено інформаційно-просвітницькі  матеріали. На сайтах закладів освіти та культури висвітлені підсумки по проведенні акції.