9 травня

День перемоги – святий день! Все далі відходять грізні і важкі роки Великої вітчизняної війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя для перемоги. Скільки б років і десятиліть не минуло, люди знову й знову будуть повертатися до Великої перемоги, яка ознаменувала торжество життя над смертю.

8 та 9 травня у населених пунктах Грицівської об’єднаної територіальної громади, як і по всій Україні відбулися заходи до Дня пам’яті та примирення та з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Напередодні свят голова селищної ради разом із працівниками селищної ради привітали ветеранів війни, прирівнених до учасників бойових дій та вдів Грицівської об’єднаної територіальної громади.

До урочистої програми входили мітинги, які відбулися біля пам’ятників загиблим воїнам у селах Крачанівка, Мала Шкарівка, Микулин, Рожична, Лотівка ,Велика Шкарівка та селищі Гриців.
У населених пунктах нашої громади, де проходили урочистості, відкривали свято представники місцевої влади. Вони привітали ветеранів та усіх присутніх зі святом 9 травня.

Гриців

До грицівчан та гостей з вітальним словом звернувся голова Шепетівської районної державної адміністрації Підопригора Роман Борисович.

Зворушливим був виступ учасника бойових дій який брав участь в антитерористичній операції на Сході України Олександра Ящука. Він привітав усіх зі святом і закликав докласти усіх зусиль, аби повернути мир в Україну.

Лотівка

Було вшановано пам’ять тих, кого з нами зараз немає, хто за мирне майбутнє віддав життя хвилиною мовчання та покладено квіти та гирлянди до пам’ятників слави, меморіалів загиблим-воїнам-односельчанам та обелісків.

Мала Шкарівка

У храмах та біля пам’ятників відслужили панахиди за жертвами Другої світової війни, молебні за мир та злагоду в Україні, та захисників Вітчизни.

Велика Шкарівка

Після завершення урочистих мітингів відбулись святкові концерти до Дня Перемоги. Самодіяльні колективи підготували концертні програми зі зворушливими фронтовими піснями, віршами та хореографічними постановками. Виступи дитячих колективів вражали своєю щирістю та неповторністю. Вдячні глядачі щиро й бурхливо аплодували своїм артистам – аматорам. У селі Мала Шкарівка усіх охочих пригощали солдатською кашею.

Микулин

Це свято – свято Перемоги однаково спрямоване і в минуле, і в сьогодення, і в майбутнє. Пам’ять про загиблих героїв вічна, як їхня юність, пам’ять про всіх, хто здобував Перемогу й загинув, і гине сьогодні за кожного з нас, за Україну. Вона в серцях кожного з нас.

Рожичне

Грицівська селищна рада висловлює подяку усім хто прийняв участь в урочистих заходах з нагоди Дня перемоги. Також велика подяка усім, хто організував свято та учасникам святкових мітингів та концертів.

Коментарі

Залишити коментар

Щоб опублікувати коментар, потрібно увійти .