День пам’яті та примирення

Минають роки, відлітають у вічність. Минуло багато років, відколи замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов на землю довгожданий мир, вистражданий, оплачений найвищою ціною – ціною людського життя. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої Світової війни, але не згасає пам’ять  про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя. Кожен із нас поділяє думку, втілену в словах: «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».

Тому 9 травня у населених пунктах Грицівської об’єднаної територіальної громади, як і по всій Україні, відбулися заходи до Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ї річниці вигнання нацистів з України.

У рамках урочистостей відбулися мітинги біля пам’ятників загиблим воїнам односельчанам, панахиди у селах Микулин, Орлинці, Лотівка, Велика Шкарівка, Крачанівка, Мала Шкарівка та селищі Гриців. Відкривали свято представники місцевої влади, а саме: Грицівський селищний голова Людмила Василівна Тіфенбах, начальник відділу житлово – комунального господарства, транспорту та благоустрою Сергій Іванович Малишко, начальник відділу освіти молоді та спорту, культури, туризму, зовнішніх і внутрішніх зав’язків Іванна Йосипівна Варава, начальник відділу організаційного та правового забезпечення, документообігу та кадрової роботи Володимир Анатолійович Висоцький, заступник селищного голови Юрій Васильович Семенюк, начальник відділу охорони здоров’я та соціального захисту населення Леся Василівна Бабчук та керуюча справами Ірина Юріївна Гарбар.  Вони привітали ветеранів та усіх присутніх зі святом 9 травня.

Після завершення урочистих мітингів відбулися святкові концерти до Дня Перемоги. Самодіяльні колективи підготували концертні програми зі зворушливими фронтовими піснями, віршами та хореографічними постановками. Вдячні глядачі щиро й бурхливо аплодували своїм артистам – аматорам.

Гриців

Урочистий мітинг біля Пам’ятного знаку на честь воїнів-односельчанам, а також святковий концерт в будинку культури.

Лотівка

Урочистий мітинг та панахида біля пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам.

Мала Шкарівка

Урочистий мітинг та панахида біля пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам. Привітання ветеранів війни, прирівнених до учасників бойових дій та вдів.

Крачанівка

Урочистий мітинг та панахида біля пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам.

Велика Шкарівка

Урочистий мітинг та панахида біля Пам’ятного знаку на честь воїнів-земляків та сявтковий концерт.

Микулин

Урочистий мітинг-реквієм та панахида біля пам’ятника визволителям-односельчанам.

Орлинці

Урочистий мітинг та панахида біля пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам, а також святковий концерт.

Грицівська селищна рада висловлює подяку усім хто прийняв участь в урочистих заходах з нагоди  Дня перемоги, а також бажає миру і злагоди нашій землі, бо саме в ці дні гранично зрозуміло, що для країни побажання миру є найголовнішим,  як і побажання здоров’я кожній окремій людині. Тож, усім жителям громади міцного здоров’я і довголіття, оптимізму, достатку та родинного затишку!

Час не владний над щирою вдячністю людських сердець, і скільки б не минуло років, пам’ять про величний подвиг воїнів-захисників житиме!

Мир усім нам!

І слава Україні!