ІНВЕСТИЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ

14-15 березня, у Хмельницькому відбувся ІІІ Міжнародний економічний форум присвячений «Інвестиційні можливості Хмельниччини».  На форумі були представники іноземних дипломатичних установ та торговельно-економічних місій в Україні, делегації регіонів країн, з якими укладені угоди про співробітництво, керівники регіонів України представники вітчизняних та іноземних ділових кіл, консалтингових та інвестиційних компаній і фондів, банківських установ, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області, територіальних представництв ЦОВВ, наукових та інших установ, організацій області.

Від Грицівської ОТГ участь у форумі взяли селищний голова Людмила Василівна Тіфенбах, заступник Юрій Васильович Семенюк, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій  Андрій Миколайович Герасімчук, Володимир Вікторович Глуховський, Леонід Ілліч Мисик.

Хмельниччина – це інвестиційно привабливий, динамічний в економічному розвитку регіон України з потужним підприємницьким середовищем, величною історичною та культурною спадщиною, унікальними природно рекреаційними ресурсами, низьким екологічним навантаженням та, головне, з працьовитими та небайдужими людьми, які постійно дбають про добробут у рідному краї.

Інвестиційна політика в області базується на чітко визначеному партнерстві державного та приватного секторів. Розширюються ділові зв’язки з бізнес партнерами багатьох країн світу, зростають обсяги інвестицій в перспективні сфери економіки Хмельниччини, розширюються напрямки їх вкладання повідомив Вади Лозовий – голова обласної державної адміністрації.

В рамках ІІІ Міжнародного економічного форуму відбулося підписання трьох меморандумів, які сприятимуть розвитку логістики в регіоні. Серед підписантів — Хмельницька міськрада, облрада, облдержадміністрація та найбільші підприємства, що працюють в області, асоціація «Аеропорти України» цивільної авіації та ГО «Міжнародний трейд-клуб в Україні».

Одним з ключових моментів  було підписання  Меморандумів, які стануть основою для розробки подальшої стратегії співпраці влади області та бізнесу, результатом якої має стати надходження інвестицій в область.

Першим підписано Меморандум з представниками національних компаній «ТАВРІЯ-В», «Епіцентр К», «Нова Пошта», що зацікавлені в подальшому розвитку свого бізнесу та теренах краю. Як зазначає радник голови адміністрації Василь Міракін, у процесі розробки Стратегії розвитку Хмельницької області ми робимо акцент на розвиток логістики.

Ще один вкрай важливий для розвитку області документ – Меморандум про співробітництво та партнерство з асоціацією «Аеропорти України» цивільної авіації. Визначаючи подальші пріоритети влада робить наголос на тому, що «Аеропорт Хмельницький» має виконувати функцію не лише пасажирських, а й вантажних перевезень.

На завершення було підписано Меморандум про співробітництво та партнерство між Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Хмельницькою обласною радою, Хмельницькою міською радою та громадською організацією «Міжнародний трейд-клуб в Україні».

Коментарі

Залишити коментар

Щоб опублікувати коментар, потрібно увійти .