Максим Степанов: За пів року епідемії кількість госпіталізованих хворих та з підозрою на COVID-19 збільшилась у 5 разів

В Україні кількість госпіталізованих з коронавірусною хворобою становить 16 745 осіб. У середині липня ця цифра була у 5 разів меншою — на рівні 3 500 тисяч. Про це на щоденному брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Наразі у медичних закладах, визначених для лікування коронавірусу, підготовлено 37 тисяч ліжко-місць. Близько 30 000 із них вже введено в експлуатацію. У разі потреби кількість ліжок можливо збільшити  до 50 тисяч. Треба також розуміти, що ми не можемо забрати ліжка у пацієнтів з інсультами, інфарктами, онкологічними хворобами, з пологових будинків та інших”, — зазначив очільник МОЗ.

Також Міністр наголосив, що легковажні дії місцевої влади, які під час виборчих перегонів влаштовують масові концерти і нехтують здоров’ям громадян, можуть призвести до критичної ситуації — браку ліжок і медичних працівників. 

Нагадаємо, раніше Максим Степанов заявив, що Міністерство охорони здоров’я закладає 10 млрд гривень у державний бюджет на 2021 рік на забезпечення українських лікарень засобами реагування на можливі спалахи інфекційних хвороб.