Ми козацького роду нащадки

В історії нашої Батьківщини є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а також й  державне свято – День захисника України. Сучасна Українська держава є історичним та політичним спадкоємцем Київської Русі, козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції. Тому поєднання цих трьох свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них.

З цієї нагоди, 13 жовтня в Грицівському будинку культури відбувся святковий концерт для воїнів АТО та жителів громади присвячений Дню захисника України. На захід було запрошено усіх жителів громади, але найповажнішими гостями стали учасники бойових дій на сході нашої країни.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту, культури, туризму, зовнішніх і внутрішніх зв’язків  Іванна Йосипівна Варава, привітала усіх присутніх із прийдешніми святами Покрови, Дня захисника України, Дня козацтва, та особливо подякувала нашим героям за безцінні подвиги, побажавши невичерпного здоров’я, сил, наснаги та відновлення миру в Україні.

З вітальним словом до побратимів та гостей звернувся В᾽ячеслав Дембіцький, який подякував усім за підтримку, а головне рідним воїнів, які чекали на них, підтримували… 

Для військових та гостей звучали пісні, вірші, танці у виконанні творчих колективів нашої громади. В піснях та віршах лунала подяка військовослужбовцям за захист та мир, а також побажання добра, любові та злагоди всім захисникам.

Пройшла тематична виставка «Наші захисники», присвячена воїнам, на якій кожен міг упізнати свого односельця, свого сусіда та навіть родича. Ми низько вклоняємось тим, хто зі зброєю в руках захищає суверенітет нашої держави і її цілісність.