Попит на працівників у сільському господарстві досі залишається актуальним

Сільське господарство – одна з найважливіших галузей господарського комплексу України. Упродовж багатьох років, Хмельницька обласна служба зайнятості успішно співпрацює з потужними підприємствами області, які займаються вирощуванням сільськогосподарської продукції. До них належать: ТОВ НВА «Перлина Поділля» (Білогірський район), приватне підприємство «Аграрна компанія – 2004» та ТОВ «Волочиськ-Агро» (Волочиський район), СФГ Клепачі та СФГ Манятин (Славутський район), ТОВ «Святець» (Теофіпольський район) тощо.

З загальної кількості працевлаштованих безробітних (8,2 тис. осіб), за направленням служби зайнятості – 3,6 тис. осіб працюють у сільському господарстві.          Попит на працівників у сільському господарстві досі залишається актуальним. Наразі у ТОП-5 вакансій Хмельницької обласної служби зайнятості увійшли:

1) підсобний робітник – 21 вакансія (розмір з/п 5294 грн.);

2) тракторист-машиніст (сільськогосподарського) виробництва – 19 вакансій (розмір з/п 12984 грн.);

3) робітник з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва – 15 вакансій (розмір з/п 5400 грн.);

4) озеленювач – 2 вакансії (розмір з/п 7000 грн.);

5) агроном – 2 вакансії (розмір з/п 7000 грн.).

До речі, зареєстрованим безробітним, з метою працевлаштування служба зайнятості пропонує підвищити кваліфікацію, або пройти професійне навчання за професіями, які затребувані у сільському господарстві. Цьогоріч, на замовлення роботодавців з числа зареєстрованих безробітних підвищували кваліфікацію робітники фермерського господарства, слюсарі-ремонтники, оператори свинарських комплексів і механізованих ферм, зоотехніки, фельдшери, лікарі ветеринарної медицини та інші. Всього для потреб села навчання проходили за 74 професіями та напрямами.