У Шепетівці ввели ряд обмежень для запобігання поширенню COVID-19

14 липня 2020 року комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Шепетівської міської ради прийняла додаткові заходи з запобігання поширенню на території міста гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2.

Відповідно до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій протокол № 27 від 13 липня 2020 комісія вирішила заборонити на території міста:

1.1.     Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

1.2.     Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

1.3.     Самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

1.4.     Відвідування закладів освіти її здобувачами в групах більше 10 осіб, крім участі у державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, зовнішньому незалежному оцінюванні, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів «КРОК».

1.5.     Проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1.5м.

1.6.     Діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

1.7.     Відвідування установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/ особам у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово).

1.8.     Діяльність закладів культури з наповненістю понад 50 відсотків стаціонарних розміщених місць для сидіння та/або більше однієї особи на 5кв.метрів площі закладу культури.

1.9.     Роботу після 23-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), закладів культури, крім кінотеатрів та крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Термін дії обмежень встановлений на період карантину.