Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

З 30 липня по 3 серпня 2018 року працівники Грицівської селищної бібліотеки та сільських бібліотек Грицівської ОТГ спільно з працівниками Грицівської селищної ради провели інформаційну акцію «ПротиДій торгівлі людьми». Головна мета акції – підвищення рівня поінформованості населення щодо проблеми торгівлі людьми. Під час акції в Грицівській селищній бібліотеці діяла пересувна інформаційна виставка «Не стань жертвою торгівлі людьми» та було розповсюджено 200 інформаційних флаєрів – застережень. В індивідуальному спілкуванні було проінформовано більше 150 жителів Грицівської ОТГ (як в бібліотеках, так і за межами бібліотек) та надіслано 100 sms – повідомлень з таким текстом «Сучасне рабство може торкнутися кожного незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Будь пильним! Протидій торгівлі людьми!» і запропоновано переслати це повідомлення своїм знайомим.

Здається досить дивним, що сьогодні, в ХХІ столітті, ми змушені говорити про торгівлю людьми не в історичному контексті, а в реальному часі. На превеликий жаль, і зараз, мільйони людей у світі перебувають у рабстві. Тому торгівля людьми вважається сучасною формою рабства, і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.

Світова спільнота намагається боротися з цим явищем, але не зважаючи на увагу міжнародних організацій до зазначеної проблеми, торгівля людьми останніми роками набула надзвичайного поширення.

Сподіваємось, що акція не залишилася поза увагою жителів Грицівської громади.

Коментарі

Залишити коментар

Щоб опублікувати коментар, потрібно увійти .