Відлуння трагічних подій голодомору 1932 – 1933 рр

В останню суботу листопада, по всій Гриціській ОТГ вшановували пам’ять жертв голодоморів.

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій в закладах загальної середньої освіти Грицівської селищної ради пройшли години пам’яті і скорботи, учні читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролики, а також подорожували відеоекскурсією Музеєм Голодомору.

В закладах культури було проведено інформаційно-просвітницькі заходи, організовано виставки фотоматеріалів та публіцистичної літератури.

В даний час, коли в магазинах вдосталь продуктів харчування, а на столах наших сімей постійно є хліб, важко усвідомити справжнє, страшне поняття слова “голод”. Неможливо уявити опухлих від голоду людей, розпачу матерів, яким нічим нагодувати дітей. І це не легенда – це страшна сторінка історії нашої багатої, родючої української землі.

В молитві та скорботі, 28 листопада жителі Грицівської ОТГ долучились до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду», яка проходила о 16.00.