Шановні мешканці нашої громади!

В усіх діях щодо дітей, першочергова увага має приділятись якнайкращому забезпеченню інтересів та потреб дитини. Служба у справах дітей селищної ради завжди готова прийти на допомогу кожній дитині. Але іноді трапляється так, що залишити дитину в родині немає жодних шансів.

      З метою забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2021 року №893 передбачено створення сімей патронатного вихователя.

      Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

      Строк перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців і встановлюється органом опіки та піклування за результатами оцінки рівня безпеки або оцінки потреб дитини та її сім’ї.

      Соціальна допомога виплачується на кожну дитину, влаштовану до сім’ї патронатного вихователя. Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць.     

     Розмір грошового забезпечення патронатного вихователя становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

      Запрошуємо всіх небайдужих жителів громади до служби у справах дітей для отримання більш детальної інформації про створення сімей патронатного вихователя.

      Консультації надаються у приміщенні селищної ради за адресою: смт. Гриців, вул. Шевченка, 2. Телефон для довідок: (03840) 3-41-44, 0680273461.

Не залишайтесь байдужими, подаруйте дитині віру в добро та милосердя!