День села – це свято єднання!

Кожне село Грицівскої ОТГ має свої звичаї та традиції. Одна із них це Храмове (Престольне) свято села.

8 листопада, в день мученицької смерті святого великомученика Димитрія Солунського Мироточивого, своє свято відзначало село Рожично.

Святковий передзвін скликав людей до храму в селі Лотівка в день пам᾽яті великомучениці Параскеви, яке відзначають 10 листопада.

В селі Микулин вшановують пам’ять безсрібників Косми і Даміана 14 листопада.

У такий радісний і світлий день, з короваєм та подарунками, з нагоди Дня села, до жителів селищ завітали Грицівський селищний голова Марина Поліщук, секретар Валентина Грабарчук, депутат Грицівської селищної ради Михайло Ганаба та заступник керівника департаменту соціальної політики Епіцентр – Агро, помічник народного депутата України Гереги О.В., депутат селищної ради Лариса Трачук.

Гості побажали усім присутнім добробуту, суспільної злагоди та взаємоповаги, здоров’я і мирного неба над головою.

В цьому році урочистості були обмежені через пандемію коронавірусної хвороби, але святкові богослужіння відбулись в усіх храмах.

Саме в такі моменти пробуджується у серцях любов до своєї малої Батьківщини і ми сповнюємося відчуттям єдиної родини.

День села пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади. А цю історію люди творять щоденною працею. Адже життя на селі щодня ставить перед нами багато непростих питань, які потребують вирішення. І щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.

Тому, завдяки спільним зусиллям і створюється неповторний образ села, зберігається його історія та закладається майбутнє. Адже успіхи громади – це перш за все успіхи її жителів – працелюбних, добрих і чесних людей.