День захисту дітей в закладах дошкільної освіти Грицівської територіальної громади

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято стало символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та мали усі умови для всебічного розвитку. І  святий обов’язок дорослих – зробити своїх дітей щасливими не тільки сьогодні, влаштувавши їм якесь свято, а завтра і завжди.

Особливо важливим це свято здається під час війни, коли багато дітей стали сиротами, позбулися домівки або поїхали з рідного міста.

В цьому році  День захисту дітей в ЗДО Грицівської ТГ проводився онлайн та офлайн: звучали вітання  діткам із цим  світлим та прекрасним святом.

Вихователі Грицівського ясел-садка (центр розвитку) підготували для діток онлайн-подорож країною дитинства: вивчення вірша «Країна дитинства», психогімнастика «Сонечко, хмаринка», руханка «Черепаха», розучування танцю «Планета дитинства» та естафета «Пострибайчик» ( https://www.youtube.com/watch?v=rgYpRWfppe8).

Вихователі Микулинського ЗДО «Малятко» та Великошкарівського ЗДО «Струмочок» організували галерею дитячих малюнків «Діти світу проти війни», челендж пісні  «Ой у лузі червона калина», вивчали вірш «Мир», виконували руханку-танок «Щасливі діти», запропонували до перегляду лялькову виставу за участі колективу закладу.

 Неймовірне свято для дітей відбулося у Лотівському ЗДО «Зернятко». Вихователі презентували лялькову виставу “Кулька вередулька” відеопрезетацію дитячої творчості “Ми діти твої, Україно, «Зернятко» має талант»» (https://youtu.be/E6zk_8xFPUQ, https://youtu.be/Xz4PFcnu4Z8, https://m.facebook.com/groups/649968272589465/permalink/1058771038375851/ )

У Орлинецькому ЗДО свято  до Дня захисту дітей проводилось офлайн: розвага ” Казкова подорож”, великі права маленької дитини (ознайомлення з правами дитини), конкурс малюнка ” Дитячі мрії”, веселі ігри.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї мирної країни.