Фахівці ради взяли участь у презентації Плану відновлення переробної промисловості для громад

Фахівці ради взяли участь у презентації Плану відновлення переробної промисловості для громад

Днями Асоціація міст України спільно з Академією Київськогоміжнародногоекономічного форуму та Центром розвиткуринковоїекономікиознайомилипредставників громад з презентацією «Переробнапромисловість: інструменти та можливості для громад».

У заході взяли участь понад 200 представників органів місцевого самоврядування.

Народний депутат України, заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський представив представникам муніципалітетів План відновлення переробної промисловості.

Переконаний, що роль громад в економічномурозвитку буде ставати все більшзначущою. Вони мають на цепрямуекономічнумотивацію: чимбільшепромисловихпереробнихпідприємств буде в громадах, тимзаможнішими вони будуть”, — наголосив Д. Кисилевський.

Народний депутат України ВРУ VIII скликання, куратор Академії Київського міжнародного економічного форуму Віктор Галасюк запропонував низку семінарів, які протягом року заплановано провести в подготовці до повоєнного відновлення громад  в партнерстві з Асоціацією міст України.

Керівник Центру розвитку ринкової економіки Ігор Гужва представив учасникам заходу проєкт “Сприяння економічному розвитку громад в умовах війни”.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан  зазначив: “Зараз на розгляді Парламенту перебуваєзаконопроєкт 5648 щодорозширенняповноваженьАнтимонопольногокомітету. Проєкт, в разійогоприйняття в напрацьованійкомітетомредакції, вплине на всімуніципалітети та суб’єктигосподарювання. Тому представникамцентральної і місцевоївлади, парламенту, бізнесу, експертамнеобхіднонапрацьовуватиспільнупозицію для вилучення з проєктунегативних норм і створення умов для розвиткуекономікивжесьогодні й післянашої Перемоги“.