Фестиваль «На крилах єднання»

Традиційно, у останню неділю червня в селищі Гриців, відбулися урочистості з нагоди Дня Грицівської територіальної об᾽єднаної громади. Святкування розпочались з молебнів «За Україну, громаду і мир».

На площі Героїв Майдану метушилася робота ярмарків, а на стадіоні у ВХПУ №19 стартував щорічний турнір з міні – футболу на кубок Грицева, участь у якому взяли шість команд.

Концертна програма «На крилах єднання» розпочалась з виступу оркестру з виконання гімну України. Далі було надано вітальне слово Грицівському селищному голові Людмилі Василівні Тіфенбах, яка привітала усіх присутніх з нагоди свята. Також з вітальними словами до грицівчан і гостей селища звернулися: Лукашук Олег Григорович – народний депутат України, Василь Богданович Сидор – міський голова Славути,  Микола Миколайович Дячук – директор, ТОВ Агрофірма “Подільський аграрій”, представники від Аграрної партії та партії «Слуга народу».

Серед гостей фестивалю були Роман Миколайович Мацола – народний депутат України, Віталій Володимирович Бузиль – голова районної державної адміністрації, Галина Львівна Карнафель – поетеса, член спілки письменників України.

Насиченою була концертна програма. На святі виступали танцювальні та співочі творчі гурти. Відбувся Велопробіг Єдності під гаслом «Ми – за здоровий спосіб життя», конкурси краси – «Маленька панночка – 2019» та «Красуня літа – 2019».

Слова вдячності та подарунки отримали номінанти: «Наймолодший житель Грицівської громади», «Довгожителі громади», «Добрі справи», «Мати героїня – 2019» та «Іменинник дня»

Також були відзначені призери та переможці конкурсів: «Кращий рибалка», «Дивовижне поряд», «Літо серед нас».

Не міг не зачарувати пісенний калейдоскоп. Паралельно працювали атракціони для дітей, ярмарковий вернісаж, проводились майстер – класи, а також були представлені родзинки кожного села.

Працювали заклади торгівлі, відбувалося частування кулішем, юшкою з риби, смачними шашликами. Були задіяні виставки та інсталяції, організацій та установ Грицівської ОТГ.

Закінчилось свято молодіжною дискотекою.