Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області інформує

Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області інформує, що 21.02.2023 постановою Кабінету Міністрів України № 154 затверджено «Технічний регламент аерозольних розпилювачів», який набирає чинності 25 листопада поточного року.

Технічний регламент аерозольних розпилювачів розроблений у відповідності до європейських стандартів та визначає вимоги щодо реалізації продукту на ринку України.

Впровадження цього документу дасть можливість знизити ризики, пов’язані із використанням аерозольних розпилювачів, підвищити конкурентоспроможність українських виробників та ступеня довіри міжнародних та європейських партнерів до якості та безпечності аерозольних розпилювачів. 

Постановою передбачено, що продаж на ринку аерозольних розпилювачів, що введені в обіг до дня набрання чинності вищезазначеної постанови, не може бути заборонено або обмежено через невідповідність такої продукції новим вимогам технічного регламенту.

Відповідно до змін положень постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд», ДСНС визначено органом державного ринкового нагляду у сфері аерозольних розпилювачів.