ХХІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

9 листопада 2020 року розпочався ХХІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться на виконання Указу Президента України від 09 листопада 2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика» відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008 року № 168, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 липня 2008 року за № 643/15334, з метою забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу та популяризаці української мови серед молоді.

Мовний марафон, який вже традиційно стартує в День української писемності та мови, об’єднав учнів 3-11 класів закладів загальної середньої освіти громади.

Для учасників закладів загальної середньої освіти цьогорічний конкурс проходить в чотири етапи: шкільний, районний обласний, підсумковий.

Наразі відбулись уже два етапи Конкурсу (шкільний та районний). При організації Конкурсу враховувалась епідеміологічна ситуація (COVID-19). Захід проводився із дотриманням відповідної соціальної дистанції між учасниками, передбачалась можливість проведення Конкурсу в дистанційному форматі. 

Переможцями ІІ етапу ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика стали учні Опорного закладу освіти «Грицівський ліцей»: Суховерша Златослава (3кл. вч. Іванова В.О.), Присяжнюк Іван (4кл. вч. Порядко А. М.), Сенько Мирослава (11кл. вч. Колісевич М.П.).

Традиційно в цей день учні та педагоги закладів долучилися до написання ювілейного, ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.