Комплексна послуга – «ємалятко» незабаром запрацює в громаді

Відділ організації надання адміністративних послуг виконавчого комітету Грицівської селищної ради готується до запровадження найближчим часом нової комплексної послуги “єМалятко”.

єМалятко – перша в Україні комплексна адміністративна послуга, при створенні якої застосовано принцип об’єднання послуг за життєвою ситуацією.

Батьки зможуть у Відділ організації надання адміністративних послуг виконавчого комітету Грицівської селищної ради подати одну заяву і отримати наступні державні послуги:

– державна реєстрація народження дитини;

– реєстрація місця проживання народженої дитини;

– призначення допомоги при народженні дитини;

– реєстрація народженої дитини в Державному реєстрі фізичних осіб –платників податків;

– отримання посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї;

– присвоєння дитині унікального номеру запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

– призначення допомоги багатодітним сім’ям.

Послуга «єМалятко» надається безкоштовно, але за реєстрацію місця проживання дитини потрібно заплатити адміністративний збір у розмірі 13,60 грн, передбачений законодавством України. Місцем проживання дитини обов’язково має бути місце проживання її батьків чи одного з них. Обов’язкова умова – батьки повинні бути громадянами України.
Для оформлення заявки потрібно надати паспорт та медичну довідку з пологового будинку. Для отримання допомоги при народженні дитини потрібно знати реквізити банківського рахунку, на який здійснюватимуться виплати, в форматі IBAN.

Саме завдяки “єМалятко” маленькі дітки отримують свою першу адмінпослугу в житті, а їхні батьки переконаються в тому, що ЦНАП завжди поруч за різних життєвих подій.