Міф №7. Алкоголь запобігає серцево-судинним захворюванням

Кажуть, що алкоголь покращує капілярний кровотік, нормалізує артеріальний тиск і навіть знижує рівень цукру в крові.
 Так і є, проте ефект триває до 30 хвилин. А після цього, навпаки, відбувається тромбування судин і різке підвищення тиску.
 А щодо зниження рівня глюкози: насправді алкоголь стимулює апетит, відповідно, ми починаємо більше їсти — і це лиш підвищує рівень цукру в крові, паралельно порушуючи обмін речовин.
 Всесвітня організація охорони здоров’я наголошує: безпечної дози алкоголю не існує. Тож краще відмовитися від нього взагалі.
 Натомість, тверезе життя знизить ризик розвитку хвороб серця, підвищить твою уважність та допоможе покращити стосунки з близькими 
 Дізнайся про фактори ризику серцево-судинних захворювань тут: https://cvd.phc.org.ua/
 #СтаньНаВартіСвогоСерця
 Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».