Мітинг до 75-річчя з Дня визволення селища міського типу Гриців та сіл Грицівської селищної ради

Уже сімдесят п’ять років відділяє всіх нас від того страшного дня, коли в кожну українську сім’ю надійшла зловісна звістка про початок великої кровопролитної війни. Безжальне колесо Другої світової війни прокотилося по українській землі, залишивши за собою розруху і безліч людських жертв.

Цей вікопомний день уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Для нас, нащадків солдатів, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадському обов’язку, довічна шана і повага.

06 березня 2019 року в Грицівській школі сприяння здоров’я відбувся Мітинг з нагоди 75-річчя визволення селища міського типу Гриців та сіл Грицівської селищної ради від фашистських загарбників.  

В урочистостях взяли участь заступник селищного голови Юрій Васильович Семенюк, секретар Інна Петрівна Слаба, керуюча справами Ірина Юріївна Гарбар, в.о. старости с.Орлинці, с.Рожична, с.Устянівка  Ірина Іванівна  Наметчинюк, в.о. старости с.Лотівки, с. Саверці Олександр Олексійович Павлюк, в.о. старости с.Велика Шкарівка, с.Курганівка, с. Онишківці  Сергій Григорович Прикоп.

Подвиги наших дідів, батьків і матерів сповнені глибоким патріотизмом і сьогодні надихають молоде покоління плекати любов до рідної землі у своїх серцях. Обов’язок нинішніх поколінь – бути гідними продовжувачами справи переможців, що вирвали країну з лап фашистів, що врятували її і зберегли прекрасною і квітучою. Щороку це свято служитиме нагадуванням – немає більшої цінності, ніж радість жити на вільній землі!

Присутні схилили голови у хвилині мовчання перед тими, хто боронив наше селище міського типу Гриців та сіл Грицівської селищної ради від ворога у роки Другої світової війни, хвилиною мовчання вшанували пам’ять співвітчизників, полеглих у боротьбі за честь і свободу України, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна. У ході мітингу Юрій Семенюк, Ірина Гарбар, Інна Слаба, Володимир Висоцький поклали квіти до пам’ятника «Загиблим воїнам односельчанам», а також до пам’ятника партизанам та підпільникам, розстріляним під час окупації радянською владою і фашистами. Учні Грицівського ліцею поклали плетену гірлянду з ялинкових гілок до братської могили.

В.о. старости с.Орлинці, с.Рожична, с.Устянівка  Ірина  Наметчинюк, завідувач клубом Олена Мельник, завідувач бібліотекою Валентина Собчук поклали квіти до пам’ятника «Загиблим воїнам односельчанам» в с. Орлинці.