На Хмельниччині відсоткова ставка за результатами торгів досягла 54,23% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки

У вересні 2020 року Головним управлінням організовано проведення  аукціонів з набуття права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, в результаті яких продано право оренди на 4 земельні ділянки площею 45,89 гектара.Бюджети сільських та селищних рад щороку наповнюватимуться коштами в розмірі 104,9 тис. гривень.

Найвища відсоткова ставка за результатами торгів досягла 54,23% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки – Віньковецький район, Грим’яцька сільська рада Хмельницької області, площа 11,99 га, вартість за результатами торгів – 61,61 тис. гривень.

Також в ході конкурентної боротьби вартість землі у Віньковецькому районі на території Карачієвецької сільської ради Хмельниччини за ділянку площею 8,29 га зросла до 35 тис. гривень, що становить 31,08% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Довідково

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти з зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні аукціони».