Нарада при заступнику селищного голови

1 червня відбулася нарада при заступнику селищного голови, на якій учасники наради розглянули питання:

  • про Національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017—2026 роки та план заходів з реалізації її І етапу;
  • про створення інклюзивно-ресурсного центру;
  • оптимізація закладів освіти, ефективна мережа закладів освіти в громаді, створення тимчасової групи по проведенню оптимізації шкіл.

Під час обговорення були прийняті рішення щодо створення у Грицівській ОТГ будинку сімейного типу, який є альтернативою інтернатам. Дитячий будинок сімейного типу — окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Слід додати, що фінансування дитячого будинку сімейного типу відбувається з державного бюджету.

Далі обговорювалось питання про створення інклюзивно-ресурсного центру, який повинен запрацювати вже з 1 вересня 2018 року, та буде обслуговувати дітей Грицівської, Ленковецької, Судилківської ОТГ та сіл Шепетівського району, які не увійшли до складу ОТГ. Основними завданнями центру є: проведення комплексної оцінки з метою визначення особливих освітніх потреб дитини, в тому числі коефіцієнта її інтелекту, розроблення рекомендацій щодо програми навчання, особливостей організації психолого-педагогічної допомоги відповідно до потенційних можливостей психофізичного розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, які навчаються у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах (не відвідують навчальні заклади), здобувають повну загальну середню освіту у професійно-технічних навчальних закладах та не отримують відповідної допомоги, та інші.

На нараді винесені пропозиції щодо створення тимчасової групи по проведенню оптимізації шкіл Грицівської ОТГ.

Коментарі

Залишити коментар

Щоб опублікувати коментар, потрібно увійти .