Навчання з охорони праці

Перед початком опалювального сезону актуальним є питання проведення щорічного спеціального навчання з питань охорони праці для операторів котелень та машиністів (кочегарів) котелень.

      Відповідно до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та розпорядження Грицівського селищного голови Марини Поліщук від  06  жовтня 2022 року № 194-р «Про організацію навчання та перевірку знань працівників з питань охорони праці», для кочегарів, операторів котельні, опалювачів підприємств, установ, організацій, розташованих на території Грицівської селищної ради, 11 жовтня 2022 року проведено навчання та перевірку знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.  

     Під час навчання командир відділення 29 ДПРП 5 ДПРЗ Сампір Віктор Олегович розповів слухачам про особливості експлуатації  газових котлів,  котлів, які працюють на твердому паливі, звернув увагу на ризики та основні види небезпеки для обслуговуючого персоналу під час сигналу «Повітряна тривога!», вибухозахисту, вибухонебезпеки, електробезпеки, пожежної безпеки.

         Сімейний лікар  Грицівської АЗПСМ Хацаюк Оксана Вікторівна ознайомила присутніх з правилами надання першої (домедичної) допомоги при ураженні електричним струмом, при опіках, тепловому ударі, отруєнні чадним газом.

        Фахівець з охорони праці Опорного закладу освіти «Грицівський ліцей» Кучерук Тетяна Никифорівна вказала слухачам на основні правила та норми безпеки протипожежного захисту, виробничої санітарії. Після закінчення навчання слухачам було вручено посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності.