Оновлення навчальної та матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти Грицівської селищної ради

Фінансування освітньої галузі у закладах загальної середньої освіти здійснюється за рахунок державної освітньої субвенції.

Відповідно до статті 103-2 Бюджетного кодексу України, освітня субвенція спрямовується на оплату праці з нарахуваннями для педагогічних працівників. У разі задоволення потреби у поточних видатках за рахунок субвенції та за умови відсутності простроченої бюджетної заборгованості залишки субвенції  можуть спрямовуватися на такі видатки:

  • придбання шкільних автобусів;
  • оновлення навчальної та матеріально-технічної бази;
  • придбання підручників і посібників (у тому числі електронних); 
  • оснащення закладів освіти засобами навчання з фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання;
  • підключення закладів освіти до мережі Інтернет;  
  • будівництво, реконструкція, капітальний та поточний ремонт туалетних приміщень.

Тому з метою покращення надання освітніх послуг, за рахунок залишків освітньої субвенції (залишки освітньої субвенції – кошти, що не використали до кінця року (821тис 900 гривень)), Грицівською селищною радою оновлено навчальну та матеріально-технічну базу закладів загальної середньої освіти засобами навчання: мультимедійними комплектами, ноутбуками, принтерами.

Зокрема, Опорний заклад освіти «Грицівський ліцей» отримав два мультимедійні комплекти, принтер А3, принтер А4 (2 шт.), ноутбук (3 шт.), кабінет хімії та два кабінети інформатики (загальною вартістю 771000.00тис грн.), Великошкарівська початкова школа  отримала ноутбук (вартістю 17000.00тис. грн.), Микулинська гімназія – мультимедійний комплект та ноутбук (вартістю 40000.00тис. грн.); Крачанівська гімназія – ноутбук (вартістю 17000.00тис. грн.).

За кошти НУШ (170 550 грн) для шкіл Грицівської ОТГ  придбано комп᾽ютерне забезпечення  на суму 88 200 грн ( принтери, мультимедійний комплект, ноутбуки) та 105 парт (82 350 грн державні кошти,  26 130 грн – кошти місцевого бюджету та 33 900 грн.- залишки освітньої субвенції).

 Для дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у Опорному закладі освіти «Грицівський ліцей», за кошти освітньої субвенції придбано мультимедійний комплект та пісочницю для проведення пісочної терапії. Загальна сума обладнання склала 29 900 грн.

Одним із пріоритетів для використання залишків освітньої субвенції є пожежна безпека у школах. Відповідно, за рахунок залишків освітньої субвенції для закладів загальної середньої освіти закуплено пожежні щити, аварійні двері (Великошкарівська початкова школа, Крачанівська гімназія), вогнегасники, виконано обслуговування вогнегасників. Загальна сума склала 44 838 тис. грн.

Також планується закупівля телевізійного обладнання для шкіл громади. На даний час закупівля п’яти телевізорів відбулася, переможець визначений.