Оперативна інформація щодо захворюваності на COVID-19  за період з 17 по 23 жовтня 

За тиждень з 17 до 23 жовтня на Хмельниччині COVID-19 підтвердили у 830 осіб (на 318 випадків менше, ніж попереднього тижня). Незважаючи на зменшення кількості нових хворих, число госпіталізованих залишилося практично на рівні минулого тижня — 206 проти 213. За тиждень через ускладнення, спричинені коронавірусною хворобою, померли 11 осіб, що на 3 менше, ніж тижнем раніше. Одужали 1666 громадян.

На Шепетівщині протягом тижня виявлено 63 випадки захворювання, в тому числі 9 дітей. Госпіталізовано 12 осіб. Також протягом тижня дві особи померло внаслідок ускладнень, спричинених COVID-19.

Що ж до ситуації у Шепетівській  громаді, то за минулий тиждень на COVID-19 захворіло 44 осіб (41 житель міста Шепетівка, 2 особи з Плесни та 1 житель Пліщина), з них 4 дітей. Госпіталізації потребували 12 громадян, а одужали — 68 осіб. Двоє осіб померли протягом тижня.

У Ленковецькій  громаді за минулий тиждень на COVID-19 захворіли  2  особи (по одному жителю с. Чотирбоки та Білополя), з них одна дитина  Одужали — 6 громадян.

У Судилківській  громаді за минулий тиждень на COVID-19 захворіли 7 осіб (по 1 жителю с. Судилків та Климентовичі,    3 жителі с. Городище, 2 мешканці Лозичного), з них одна дитина. Одужали по громаді за тиждень 6 осіб. 

 У Грицівській  громаді за минулий тиждень на COVID-19 захворіли 2 особи (2 жителі Грицева),  одужали по громаді за тиждень 7 людей.

По Михайлюцькій  громаді за минулий тиждень на COVID-19 захворіли  8 чоловік (4 жителі Михайлючки, 3 жителі Городнявки та 1 мешканець Майдан-Лабуні), з них три дитини. Одужало протягом тижня 6 осіб.

   Головний державний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич нагадує про необхідність дотримання протиепідемічних заходів та рекомендує вакцинуватись проти COVID-19. Це допоможе уникнути важкого перебігу хвороби та госпіталізації.