Патронатна сім’я – надія на краще, новітня форма сімейного виховання в Україні!

Патронатна сім’я – надія на краще, новітня форма сімейного виховання в Україні!

     Службою у справах дітей продовжується інформаційна робота з популяризації сімейних форм виховання та пошуку кандидатів у патронатні вихователі серед освітян громади!!!

Що ж таке патронат над дитиною?

Це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками, складних життєвих обставин.

Кожна дитина є окремим маленьким світом, який живе у своєму унікальному середовищі. Та іноді складається ситуація, навіть у цілком благополучній сім’ї, коли дитина з різних причин залишається без догляду дорослих та потребує термінового, часом тимчасового влаштування.

Патронатний вихователь – це людина, яка робить благородну справу, допомагає дітям подолати складні життєві обставини.

Тому шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту, для роботи патронатними вихователями, що в Україні є новою соціальною послугою за місцем проживання в громаді.

Оплата послуг зі здійснення патронату над дитиною здійснюється шляхом виплати патронатним вихователям грошового забезпечення.

Бути патронатним вихователям – це неоціненна допомога дитині в її кризовий період.

За додатковою інформацією звертайтесь до служби у справах дітей Грицівської селищної ради за адресою: смт. Гриців, вул. Шевченка, 2, (2-й поверх), тел.: (03840) 3-41-440680273461.