Підсумки проведення акції «16 днів проти насильства»!

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проходить Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” , яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 

Грицівська селищна рада спільно з навчальними закладами, закладами культури та позашкільним закладом долучились до акції.

Метою акції є – привернення уваги жителів громади до проблеми насильства в сім’ї щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, рівних прав чоловіків та жінок, а також збільшення розуміння та обізнаності про проблему насильства та шляхи її вирішення, сприяння утвердженню ненасильницької ідеології в українському суспільстві. Дати початку та завершення акції вибрані не випадково, вони створюють символічний ланцюжок:

    25 листопада – Міжнародний день боротьби з  насильством щодо жінок
    29 листопада – Міжнародний день захисту прав жінок
    1 грудня –  Міжнародний день боротьби зі СНІДом
    2 грудня – Міжнародний день за відміну рабства
    3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями
    5 грудня – Міжнародний день волонтера
    9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією
    10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Таким чином,  майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

В рамках акції, проведено  низку  тематичних  виховних  заходів, психологічних  тренінгів, анкетувань, годин спілкування, дискусій.

У закладах освіти та культури акція «16 днів проти насильства» розпочалась з оформлення інформаційної дошки тижня.

Працівниками КУ «Грицівський ЦНСП» було відвідано сім’ї, в яких протягом року було виявлено факт вчинення насильства. З постраждалими та кривдниками проведено профілактично – роз’яснювальну роботу, здійснено обстеження умов проживання сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Також, під час акції, з старостами сіл Грицівської громади проведено зустрічі та обговорено порядок взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на місцевому рівні. На сайтах закладів освіти та культури висвітлені підсумки проведення акції.