Профілактичні рейди Служби у справах дітей в січні – лютому 2024 року

Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи Служби у справах дітей, метою яких є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки по вихованню та утриманню дітей, сприяння у нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

Так, протягом січня – лютого 2024 року проведено 4 рейди з метою профілактики дитячої бездоглядності, безпритульності, жебракування, правопорушенням, іншим негативним проявам у дитячому середовищі. У ході яких було відвідано такі села громади: Велика Шкарівка, Мала Шкарівка, Москвитянівка, Онишківці, Рожична, Орлинці та селище Гриців. За результатами рейдових заходів складено відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу, щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях.

Відповідно до частини третьої статті 12 в редакції Закону №936-VIII від 26.01.2016 Закону України «Про охорону дитинства»  виховання в сім’ї є першоосновою розвитку особистості дитини. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки або особи, які їх замінюють, мають право і зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці. Держава надає батькам або особам, які їх замінюють, допомогу у виконанні ними своїх обов’язків щодо виховання дітей, захищає права сім’ї, сприяє розвитку системи послуг з підтримки сімей з дітьми.

        Служба у справах дітей Грицівської селищної ради