Профілактичні рейди в сім’ях!

Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи Служби у справах дітей, метою якою є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки по вихованню та утриманню дітей, сприяння нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

   Службою у справах дітей Грицівської селищної ради систематично проводяться профілактичні рейди «Діти вулиці», «Підліток», «Сім’я» за місцем проживання дітей. Протягом березня були проведені профілактичні рейди, у ході яких перевірені умови проживання шести сімей на території сіл громади, діти з яких перебувають на обліку служби у справах дітей, як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах з причини неналежного виконання батьківських обов’язків.

     В обстежених родинах з батьками проведено бесіди щодо відповідального батьківства та недопущення порушення прав та інтересів дітей, ознайомлено та попереджено про недопущення насильства в сім’ї.

   У профілактичному заході взяли участь начальник служби у справах дітей Грицівської селищної ради Наталія ПАЛАМАРЧУК, фахівець із соціальної роботи КУ «ЦНСП» Алла БІЛАК, поліцейський офіцер Грицівської громади Сергій СЛАБА, старший інспектор СЮП Шепетівського РУП Володимир КАРАСЬ, старости сіл Олена ВОЗНА та Сергій ПРИКОП.

   Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем і що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш відповідальними, намагаються створити належні умови для проживання, виховання та розвитку дітей