Програма «U-LEAD з Європою». Покращення якості надання адміністративних послуг для населення

За сприяння Андрія Миколайовича Герасімчука Грицівська ОТГ взяла участь у конкурсі. Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».

В лютому місяці відбувся перший етап. У конкурсі взяли участь понад 300 громад, але лише 154 пройшли далі, серед яких Грицівська ОТГ.

23 квітня в приміщенні Грицівської школи сприяння здоров’ю, представники U-LEAD та Хмельницької обласної державної адміністрації, ознайомили присутніх з основними завданнями функціонування центру надання адміністративних послуг.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією

«U-LEAD з Європою» робить внесок у створення багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Це включає дві основні цілі:

  1. Посилення спроможностей ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою впровадження реформ регіональної політики та децентралізації (GIZ). Це включає в себе вертикальну та горизонтальну координацію та розвиток спроможності на всіх рівнях управління по всій Україні.
  2. Розширення прав і можливостей об’єднаних громад з метою надання високоякісних послуг громадянам, що робить внесок у реформу децентралізації, яка триває в України (Sida). Для цього Sida уклала субконтракти зі Шведською асоціацією місцевих властей та регіонів, щоб підтримати до 600 центрів надання адміністративних послуг, які відповідають очікуванням громадян, та з Естонською академією електронного врядування, щоб розробити ІТ-рішення, які забезпечують надання відповідних послуг.