Проведення осінньої диспансеризації тварин в приватному секторі

   Для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території району, створення ефективного контролю за станом тварин, ранню діагностику, лікування та профілактику інфекційних, внутрішніх незаразних, акушерських, гінекологічних і хірургічних хвороб тварин, з метою якісної організації протиепізоотичних заходів для спеціалістів державних установ ветеринарної медицини району проведено навчання  по комплексу обов’язкових осінніх протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних заходів з дотриманням правил біологічної безпеки та вжиттям заходів щодо недопущення розповсюдження гостроінфекційних хвороб, який розпочинається з 14 вересня 2020 року.

       Під час проведення протиепізоотичних заходів буде забезпечуватись здійснення широкої роз’яснювальної роботи серед власників щодо умов утримання тварин, годівлі, а також недопущення виникнення інфекційних хвороб включно з такими, як АЧС, сказ, лейкоз,  грип птиці, проведення ідентифікації усіх тварин, в тому числі приплоду, з обов’язковим кріпленням бирок єдиного зразка.

       Сподіваємось на плідну співпрацю з головами об’єднаних територіальних громад, головами сільських рад для забезпечення 100% охвату поголів’я тварин при здійсненні осінніх протиепізоотичних, лабораторно- діагностичних, лікувально- профілактичних заходів у особистих підсобних господарствах населення.        

       Відповідно до Закону України «Про ветеринарну медицину» стаття 37 власники тварин зобов’язані надавати тварин для проведення огляду, діагностичних, профілактично- лікувальних обробок, включаючи дослідження і щеплення. Згідно статті 104 цього Закону юридичні та фізичні особи несуть адміністративну відповідальність за правопорушення в галузі ветеринарної медицини.

     Даний комплекс заходів тарифікується згідно з наказом   .Міністерства агропромислового комплексу № 96 від 13. 02.2013 р., зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.03.2013 р., Постанови КМУ від 23.04.2008 р. № 413 « Про затвердження Порядку використання бюджетних коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення протиепізоотичних заходів». Згідно з Законом України « Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», всі тварини у господарствах різних форм власності, від яких отримується продукція, повинні бути ідентифіковані.

       Вирощування та утримання здорових тварин – запорука Вашого здоров’я та здоров’я Ваших сімей!

Головний спеціаліст Шепетівського РУ ГУ ДПСС в Хмельницькій  В.Савіцький