ПРОВЕДЕНО ПРОФІЛАКТИЧНІ РЕЙДИ «ДІТИ ВУЛИЦІ», «СІМ’Я», «УРОК»!

 З метою забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, всебічний розвиток та виховання в сімейному оточенні, виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року, вжиття заходів для повернення їх до навчання, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, притягнення батьків (опікунів) за неналежне виконання батьківських чи опікунських обов’язків до адміністративної відповідальності, протягом вересня – жовтня поточного року, службою у справах дітей Грицівської селищної ради спільно з старостами, працівниками Центру надання соціальних послуг, поліцейським офіцером громади було здійснено деc’ять рейдів.

   Новий 2022-2023 навчальний рік в Грицівській громаді почався без неприємних «сюрпризів». Загальна кількість дітей шкільного віку в Грицівській  громаді станом на 1 вересня 2022 року становить 653 особи. Дітей, які не приступили до занять, не виявлено.

   Разом з цим, працівниками служби, Центру, поліції  було здійснено 29 відвідувань 18 сімей, які мають ризик  опинитись у складних життєвих обставинах, у яких виховуються 56 дітей. Із батьками  проведено бесіди стосовно невиконання ними своїх батьківських обов’язків, їм наголошено на необхідності створення належних умов проживання та утримання дітей. За результатами виїздів були складені акти обстежень. Питання виконання батьківських обов’язків окремими батьками будуть розглянуті на черговому засіданні Комісії з питань захисту прав дітей.