Реабілітаційне лікування за кошти Фонду соціального страхування

Реабілітація застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм –пріоритетний напрямок відновлення працездатності.  Від початку року по теперішній час  Шепетівським відділенням оформлено 40 договорів  щодо забезпечення застрахованих осіб реабілітаційним лікуванням після перенесених захворювань і травм. Аналіз результатів діяльності з медичної реабілітації щодо направлення хворих на відновлювальне лікування показав, що  з  початку року до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів направлені застраховані особи за наступними профілями лікування: нейрореабілітація – 6 осіб, м’язово-скелетна реабілітація – 11 осіб, кардіо – пульмонарна реабілітація – 17 осіб, інша (соматична) реабілітація – 6 осіб.

 Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання і спрямована на відновлення здоров’я працюючих. Право на проходження курсу відновного лікування на базі реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за рахунок коштів Фонду мають усі працевлаштовані особи. Підставою для направлення є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Впродовж цього року на  медичну реабілітацією після перенесених захворювань і травм направлено   466,1 тисяч гривень, при плановому показнику на рік-695,8 тис грн.

Нагадаємо, з першого січня минулого року Фонд соціального страхування впровадив реформу надання соціальних послуг, перевівши їх на адресність, що дозволило збільшити охоплення медичною реабілітацією. Зокрема, застрахованій особі було надано право вибору санаторно-курортного закладу для проходження відновного лікування, спрощено процедуру його отримання.

                  Валентина Гаврилюк,  начальник  Шепетівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області,

                       тел.  4-08-91,  4-08-92, 4-02-25.