Робочі зустрічі керівництва громади з працівниками загальноосвітніх шкіл

З 4 червня по 6 червня 2018 року відбулися виїзні засідання керівництва Грицівської об’єднаної територіальної громади з працівниками навчальних закладів, батьками дітей які навчаються в цих закладах та жителями громади. На засіданнях обговорювалося питання про оптимізацію загальноосвітніх шкіл.

Давня дискусія про те, чи потрібно «оптимізувати» мережу загальноосвітніх шкіл, в нас не вщухає. Період реформ, розпочатий Міністерством освіти і науки, поставив питання реорганізації шкіл у сільській місцевості на одне з перших місць на порядку денному. Як відомо, з 1 вересня 2016 року припинилось фінансування з освітньої субвенції (з Державного бюджету) шкіл, де навчається менше як 25 дітей.

Мета оптимізації не в тому, щоб перекрити дітям доступ до отримання знань, а насамперед у тому, щоб дати школярам порівняно належні умови для навчання – тобто школу, в якій є теплий клас, нормальна їдальня, спортивна зала і головне – вищий рівень освіти. Адже не можна надати якісної освіти у школі, де навчаються кілька дітей і процес навчання відбувається за індивідуальною формою. Утримувати штат педпрацівників, де навчається мала кількість дітей не є ефективним. Адже школи існують не для вчителів, а для дітей. Оптимізація мережі загальноосвітніх закладів в Україні передбачає функціонування різних типів навчальних закладів (школа певного ступеня, навчально-виховний комплекс, школа інтернат, гімназія, ліцензія, колегіум, вечірня (змінна) школа, школа-родина та ін.) та використання різноманітних форм організації в навчальному процесі (екстернат, індивідуальна, дистанційна та ін.)

На виїзних засіданнях було заслухано заступника селищного голови Ленчук Наталію Олександрівну та начальника відділу бухгалтерського обліку, звітності та фінансів Волошина Сергія Миколайовича, які детально зупинились та проаналізували ситуацію по кожній школі Грицівської ОТГ. В процесі обговорення було вислухано пропозиції присутніх щодо оптимізації навчальних закладів. Усі пропозиції були прийняті до уваги і будуть винесені на розгляд тимчасової робочої групи. До складу групи входять директори навчальних закладів, депутати, заступник селищного голови, начальники фінансового та економічного відділу, старости.

Коментарі

Залишити коментар

Щоб опублікувати коментар, потрібно увійти .