Щодо залучення до навчання в УДШ дітей ВПО

3 метою організації освітнього процесу для дітей внутрішньо переміщених осіб, які виїхали із свої територій через російсько-українську війну, департамент освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації пропонує задіяти можливості Української дистанційної школи (УДШ), яка працює у м. Львові.

Унікальний проєкт Українська дистанційна школа (УДШ) був започаткований Департаментом освіти і науки Львівської ОВА спільно з Центром інноваційних освітніх технологій інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» одразу після початку повномасштабного вторгнення з метою забезпечити доступ до якісної освіти дітям, які були змушені покинути власні домівки через війну.

3,5 тис. дітей навчалися у школі впродовж чотирьох місяців з березня по червень 2022 року, з їх числа 795 школярів з різних областей України завершили 2021/2022 навчальний рік саме в Українській дистанційній школі.

Українська дистанційна школа ліцензована, видає документ про освіту державного зразка. У школі працюють найкращі вчителі з різних куточків України. Навчання в УДН відбувається за державними освітніми програмами, розклад складено з урахуванням, що діти навчаються у школах країн перебування або перебувають у складних умовах.

Для зарахування на навчання в Українську дистанційну школу дитини, яка перебуває у Польщі, необхідно виконати кілька кроків:

1. Заресструватись у формі https://cutt.ly/PZBVCrK, або подати заявку 200 у довільній формі на електронну адресу office.udsh@gmail.com, працівники школи надішлють шаблон заяви та докладну інструкцію щодо зарахування учня/учениці на навчання.

2. Необхідно зібрати та надіслати, відповідно до наданої інструкції, такі документи:

  • заяву написану від руки за надісланим шаблоном;
  • копію свідоцтва про народження дитини або паспорта/ID-картки дитини;
  • копію паспорта та інд. коду одного з батьків (або осіб, які їх заміняють):
  • копію документа, що засвідчує, що дитина з батьками/опікунами перебуває за кордоном через війну; оригінал особової справи;
  • оригінал табеля за попередній/поточний навчальний рік або виписку з оцінками за поточний семестр завірені печатками та підписом директора.

3. Дочекатись повідомлення від УДШ про отримання документів та зарахування дитини у відповідний клас.

Якщо школи немає, або зв’язок з нею втрачено (на окупованій території, розбомблена, частково зруйнована, ви втратили зв’язок з класним керівником тощо, або школа працює тепер за правилами окупантів і звернення до неї може викликати проблеми) необхідно написати про це в заяві про прийом на навчання і в УДШ заведуть для дитини нову особову справу.

Якщо не можливо зв’язатись зі школою, або переслати документи в УДШ кур’єрською поштою необхідно зробити фото документів та переслати в УДШ на е-пошту. Однак, у заяві треба зазначити, що за першої нагоди документи будуть надіслані до школи.

Якщо у батьків/опікунів склалися інші непередбачувані обставини, що ускладнюють оформлення документів написати в УДШ і тоді шукати вирішення проблеми разом.

Контакти Української дистанційної школи:

E-пошта office.udsh@gmail.com,, телефон +38 096 250 25 19

Дистанційна платформа для навчання https://lms.udsh.info