Шепетівські податківці надають інформаційну підтримку бізнесу в застосуванні РРО та ПРРО

Працівники Шепетівської ДПІ продовжують надавати всебічну інформаційну підтримку бізнес-спільноті щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій.                        Крім відеоуроків, публікацій, роз’яснень в соціальних мережах, податківці в доступній формі інформують підприємців під час особистого спілкування про усі нюанси реєстрації та використання РРО/ПРРО з початку 2022 року.

     Під час відвідування торгових об’єктів звертаєтьсяувага підприємців на переваги використання програмного реєстратора розрахункових операцій, адже Державна податкова служба України створила та запустила спеціальне безкоштовне програмне забезпечення, яке перетворює будь-який гаджет з Windows або Android на касовий апарат – програмний РРО. Крім того, найближчим часом буде розроблена версія для iOS та веб-версія і суттєво оновиться вже існуюче забезпечення для інших платформ.

         ПРРО також значно спрощує ведення бізнесу, адже вся звітність відправляється до ДПС автоматично, тобто за допомогою смартфону зі встановленою спеціальною програмою можна, наприклад, відкрити зміну, внести розмінну монету, формувати чеки та підсумкові звіти (X- та Z-звіти). При цьому кожен створений чек буде реєструватися фіскальним сервером ДПС.

         Який вид реєстратора використовувати – купувати апаратний РРО чи користуватись ПРРО, встановлюючи безкоштовне програмне рішення ДПС, підприємець має вирішити сам, врахувавши всі вимоги до експлуатації РРО/ПРРО.

          Вичерпна інформація  щодо встановлення ПРРО розміщена на офіційному сайті ДПС у тематичному банері  ПРРО (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), а також на офіційних сторінках податкових органів у соцмережах Фейсбук та Телеграм.

Шепетівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області