Шепетівським РСЛП вжито заходів щодо запобігання та протидії масовим пожежам

На виконання наказу начальника Хмельницької обласної військової адміністрації від 06 квітня 2022 року «Про вжиття невідкладних заходів щодо запобігання та протидії масовим пожежам» у період з 11 по 19 квітня 2022 року, комісією до складу якого увійшли представники Шепетівського РУ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області спільно з працівниками підприємства проведено огляд територій Шепетівського РСЛП на предмет дотримання вимог законодавства щодо протипожежного захисту лісових масивів, а також влаштування підприємством лісових автомобільних доріг, мінералізованих смуг на межі смуг відводу автомобільних доріг, що межують з лісовими насадженнями.

Результати обстеження обговорені 20.04.2022 на виробничій нараді під головуванням керівника Шепетівського РСЛП Трофімчука П.П. з інженерами лісового господарства, охорони захисту лісу та майстрами лісу.

На нараді відмічено, що працівниками підприємства своєчасно розроблено мобілізаційно-оперативний план ліквідації можливих лісових пожеж під час пожежонебезпечного періоду 2022 року та погоджено його з 21 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, місцевими підприємствами, установами та організаціями, що включені в цей план.

Також, складено та затверджено наказом по РСЛП річний план протипожежних заходів, організовано чергування персоналу в адмінбудівлях підприємства.

На підприємстві організовано систематичне патрулювання лісових масивів спеціальними рейдовими бригадами з метою посилення профілактичної роботи в лісах по виявленню порушників протипожежних вимог та притягнення їх до відповідальності.

Шепетівське РСЛП забезпечено необхідною кількістю води для цілей пожежогасіння, влаштовано під’їзні майданчики (пірси) для забору води пожежними автомобілями. Дороги у лісових масивах придатні для безпечних проїздів, створено 5 пунктів накопичування протипожежного інвентарю, які укомплектовано необхідним обладнанням та засобами гасіння лісових пожеж.

При цьому, на нараді обговорені питання необхідності розроблення планів реагування на НС, пов’язані з виникненням великих та складних пожеж у природних екосистемах на території району та територіальних громад де існує загроза виникнення великих лісових пожеж та пожеж в природних екосистемах, а також відмічено про необхідність покращення роботи щодо проведення роз’яснювальної роботи серед населення та висвітлення в засобах масової інформації питання щодо запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах, заборони розведення багать у лісових масивах, випалювання сухостою та побутових відходів протягом пожежонебезпечного періоду.

Адміністрація Шепетівського РСЛП вкотре звертає увагу мешканців Шепетівського району, що головою Хмельницької обласної військової адміністрації видано наказ щодо заборони у Хмельницькій області відвідування лісів населенням і в’їзду до них транспортних засобів та іншої техніки на час дії правового режиму воєнного стану і наголошує, що до завершення воєнного стану перебувати у лісах можуть виключно працівники лісових підприємств, військові та правоохоронці.

Адміністрація Шепетівського РСЛП