COVID-19 на Шепетівщині– тенденція росту захворюваності зберігається

Протягом минулого  тижня (13 по 19 березня)  виявлено 62 випадки захворювання на COVID-19 (на 24% більше, ніж попереднього тижня), з них три дитини. З загальної кількості захворівших   12 потребували госпіталізації.  Одужали протягом тижня  45 осіб. Від ускладнень, спричинених корона вірусною хворобою, померла 1 людина.

Що ж до ситуації у Шепетівській  громаді, то за минулий тиждень на COVID-19 захворіло 48 осіб (47 жителів міста Шепетівка та 1 мешканець Пліщина), в тому числі 3 дитини. 7 пацієнтів госпіталізовані.  Зареєстровано один летальний випадок (житель м. Шепетівка).

У Судилківський  громаді за минулий тиждень виявлено 7 випадків COVID-19 –    4 жителі села Судилків, по одному Серединці, Лозичне та Білокриниччя. Госпіталізовано дві особи.

У Михайлюцькій громаді протягом минулого тижня зареєстровано  4 випадки COVID-19 –   2 жителі села Михайлючка та по одному жителю сіл Городнявка та Заморочення.

У Грицівській громаді протягом минулого тижня зареєстровано  2 випадки COVID-19 –     по одному жителю Грицева та Онишковець, обоє госпіталізовані.

У Ленковецькій  громаді  за минулий тиждень  виявлено 1 випадок COVID-19 – жителька Великої Рішнівки, госпіталізована.

Оскільки рівень захворюваності на Шепетівщині, як і загалом в Україні, продовжує зростати, нагадуємо про необхідність дотримання протиепідемічних заходів. Отож, рекомендуємо дотримуватись соціальної дистанції та маскового режиму у місцях масового скупчення людей і громадському транспорті, регулярно мити та дезинфікувати руки. При появі перших симптомів хвороби – невідкладно звертайтеся до лікаря і за жодних обставин не займайтеся самолікуванням. А найкращим захистом від важкого перебігу COVID-19 та ускладнень є вакцинація.