Епідситуація щодо COVID-19 на Шепетівщині

Протягом минулого  тижня на Шепетівщині  (з 17 по 23 квітня)  виявлено 50 випадків захворювання на COVID-19, з них три  дитини. З загальної кількості захворівших   13 потребували госпіталізації.  Одужали протягом тижня  74 особи.

Що ж до ситуації у Шепетівській  громаді, то за минулий тиждень на COVID-19 захворіло 43 особи (всі жителі міста Шепетівка), в тому числі 2 дитини. 12 пацієнтів госпіталізовані. 

У Судилківський  громаді за минулий тиждень виявлено 4 випадки COVID-19 –    всі жителі Судилкова, в тому числі одна дитина. Госпіталізовано протягом тижня одну людину. 

У Ленковецькій  громаді  за минулий тиждень  виявлено 3 випадки COVID-19 –  2 жителі села Вишневого та 1 мешканець Ленківців.

У Михайлюцькій  та Грицівській громадах протягом минулого тижня випадки коронавірусної хвороби не реєструвалися.

     Незважаючи на незначне зниження кількості нових випадків захворювання, розслаблятися рано, оскільки через значну кількість соціальних контактів на великодні свята та провідну неділю знову можливий підйом захворюваності.  Також нестійкі погодні умови є ідеальним середовищем для поширення вірусів. Щоб запобігти поширенню інфекції радимо дотримуватися соціальної дистанції, мити та дезинфікувати руки, за потреби – одягати маски. Якщо самопочуття погіршилося – одразу звертайтеся за допомогою до сімейного лікаря.