Оперативна інформація щодо захворюваності на COVID-19 з 23 по 29 січня

На Шепетівщині протягом тижня виявлено 23 випадки захворювання на COVID-19 (на 5 випадків більше, ніж попереднього тижня), в тому числі дві дитина. Госпіталізовано 13 осіб (56,5%). На щастя, летальні випадки не фіксувалися.
Що ж до ситуації у Шепетівській громаді, то за минулий тиждень на COVID-19 захворіло 15 осіб (всі жителі міста Шепетівка), в тому числі дві дитини. 8 пацієнтів потребували госпіталізації, а одужали протягом тижня — 14 осіб.
У Судилківський громаді за минулий тиждень виявлено 2 випадки COVID-19 – по 1 жителю сіл Городище та Судилків. Госпіталізації потребувала 1 особа.
У Грицівській громаді протягом минулого тижня зареєстровано 2 випадки COVID-19 – жителі смт. Гриців та с. Москвитянівка, Госпіталізовані 2 особи.
У Ленковецькій громаді протягом тижня виявлено 4 випадки COVID-19 – по 2 жителі Мокіївців та Великої Рішнівки. Дві особи потребували госпіталізації.
У Михайлюцькій громаді за минулий тиждень випадки COVID-19 не реєструвалися.

     Збільшення кількості госпіталізованих свідчить про зростання кількості важких випадків захворювання. Задля уникнення поширення інфекційних хвороб, в тому числі, й COVID-19, рекомендуємо дотримуватися протиепідемічних заходів. Зокрема, уникати місць масового скупчення людей, носити маски у громадських місцях й транспорті, регулярно мити та дезинфікувати руки. При погіршенні стану здоров'я не займайтеся самолікуванням та зверніться за консультацією до свого сімейного лікаря або найближчої амбулаторії. Пам'ятайте: вакцинація = захист!