Оперативна інформація щодо захворюваності на COVID-19з 30 січня по 5 лютого

На Шепетівщині протягом  тижня  виявлено 17 випадків захворювання на COVID-19, в тому числі одна дитина. Госпіталізовано 5 осіб.  Від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, загинула одна особа.

Що ж до ситуації у Шепетівській  громаді, то за минулий тиждень на COVID-19 захворіло 14 осіб (13 жителів міста Шепетівка та один житель Пліщина), в тому числі одна дитина. 2 пацієнти потребували госпіталізації, а одужали протягом тижня  — 16 осіб. 

У Судилківський  громаді за минулий тиждень виявлено 1 випадок COVID-19 –    житель села Городище. Госпіталізації потребувала 1 особа.

У Грицівській громаді протягом минулого тижня зареєстровано також 1 випадок COVID-19 –  жителька с. Лотівка, госпіталізована.

У Ленковецькій  громаді протягом  тижня виявлено 1 випадок COVID-19 –  мешканець с. Чотирбоки.  Потребував госпіталізації. Також зареєстровано летальний випадок захворювання в громаді.

У Михайлюцькій  громаді за минулий тиждень  випадки COVID-19 не реєструвалися.

         Зниження температури повітря, підвищена вологість, переохолодження та інші суміжні фактори можуть стати причиною погіршення стану здоров`я громадян. Тому не зайвим буде нагадати про профілактику поширення інфекційних хвороб. Відтак, радимо дотримуватись протиепідемічних заходів: носити маски у людних місцях та громадському транспорті, зберігати соціальну дистанцію, регулярно мити й обробляти руки. При виникненні симптомів – не займайтеся самолікуванням та невідкладно зверніться за консультацією до свого сімейного лікаря або найближчої амбулаторії. А за першої ж нагоди – зробіть щеплення чи ревакцинацію проти COVID-19. Пам’ятайте: вакцинація = захист!