Відбулася нарада керівників закладів освіти Грицівської ОТГ

28 серпня 2020 року відбулася нарада керівників освіти. На нараді були розглянуті питання щодо діяльності шкіл та садочків у новому навчальному році. Зокрема, у виступі начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Варави І.Й. йшлося про посилення відповідальності за організацію освітнього процесу в умовах карантину (довіз здобувачів освіти,  харчування дітей, проведення температурного скринінгу, проведення дезінфекції приміщень, дотримання санітарно-гігієнічних вимог). Іванна Йосипівна звернула увагу на вимоги щодо проведення 1-го уроку «Культура здорового способу життя у нових обставинах»,  освоєння коштів НУШ, проаналізувала роботу сайтів закладів освіти,   подання статистичної звітності закладами освіти, проходження педагогічними працівниками курсів підвищення кваліфікації, участь школярів у Всеукраїнських та обласних конкурсах, дотримання працівниками шкіл ст.54 Закону України «Про освіту» щодо моральних якостей педагогічних працівників. Значна увага на нараді була приділена  питанням організації безпечного перебування дітей та дорослих у закладах освіти, забезпечення безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до закладів освіти.

На нараді була присутня заступник селищного голови Ленчук Н.О., яка проаналізувала питання готовності закладів освіти до нового навчального року (за результатати об’їзду закладів освіти робочою  групою), облік матеріальних цінностей закладу, проведення інвентаризації майна.

Спеціаліст організаційного та правового забезпечення, документообігу та кадрової роботи Голік К.В. зосередила увагу керівників на своєчасності і правильності оформлення  установчих документів, складання  наказів, внесення записів до трудових книжок,  пов’язаних з нарахуванням працівникам заробітної плати, трудового стажу, пенсії та інше.

Учасники наради у ході спілкування отримали відповіді на запитання, які сприятимуть підвищенню рівня організації освітнього процесу в закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти. По закінченні наради усі присутні були учасниками обласного освітнього пленеру «Вересневий старт в умовах адаптивного карантину та автономії закладів освіти».