Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

    Кожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності. Ці чинники впливають на здоровий розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм. З метою захисту найкращих інтересів дітей нашої громади, 24 листопада 2021 року під керівництвом Грицівського селищного голови Марини Поліщук, відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини.  

   Під час засідання було розглянуто питання про створення та затвердження складу міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

  Основини завданнями міждисциплінарної команди є:

– прийняття узгоджених дій та рішень в інтересах дитини;

– аналіз інформації про дитину, її сім’ю, складні життєві обставини, в яких вона перебуває, результатів оцінювання потреб дитини та її сім’ї у соціальних послугах, здатності батьків здійснювати догляд та виховання дитини, рівня виконання ними батьківських обов’язків;

-розроблення, виконання, систематичний (щоквартальний) перегляд і коригування індивідуального плану із забезпеченням відповідності запланованих заходів інтересам дитини, а також індивідуального плану надання соціальних послуг, у тому числі плану соціального супроводу сім’ї дитини;

– ініціювання розгляду питання щодо соціального захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, на засіданні комісії з питань захисту прав дитини, зокрема щодо обов’язковості надання соціальних послуг (проходження індивідуальних корекційних програм) особам у разі невиконання ними батьківських обов’язків, вчинення домашнього насильства чи жорстокого поводження з дитиною.

За результатами засідання комісією прийнято виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.