«Все буде добре, Маріша» – слова, які востаннє сказав своїй сестрі Сергій

11 березня 2022 року сумна звістка надійшла до Грицівської громади про трагічну загибель нашого односельчанина старшого сержанта 14 окремої механізованої танкової бригади ім. князя Романа Великого Васіча Сергія Вікторовича.

Життя його обірвалося миттєво… Загинув Сергій біля смт Макарів, захищаючи від ворога позиції Київської області та рятуючи своїх побратимів.

Сергій народився в сім’ї військових у 1971 році  в  м. Батумі (Грузія). Разом з батьками їздив по світу по військових гарнізонах, тому армія для нього була рідною домівкою. З дитинства любив військову техніку, особливо танки.

У школі навчався добре, здобув технічну освіту. Був всебічно розвиненою людиною, завжди багато читав і постійно вдосконалював свої знання.

Переїхавши до Грицева, працював у Грицівському відділенні зв’язку, одружився і виховував двох доньок.

Люблячий і надійний батько та чоловік. Веселий, доброзичливий, порядний, який завжди намагався допомогти іншим і був небайдужий до чужого горя.

«Є люди у яких серце як сірникова голівка, а у нього серце як космос – відкрите для всіх», – так про Сергія говорила сестра Марина.

У 2015 році  Сергій був мобілізований до лав ЗСУ і проходив військову службу в зоні ООС. За роки служби мужньо обороняв нашу країну від російського агресора, знищуючи ворожу техніку та значну кількість живої сили ворога. Як старший наставник, своїми знаннями та досвідом ділився з молодим поповненням ЗСУ.

 Сергій був сильною духом людиною і завжди спілкувався з сильними людьми. Так, як він виріс в сім’ї військових, спілкувався російською мовою, але щиро любив свою Україну та свій рідний Гриців.

 На наших військових покладена священна місія – боронити рідну землю та берегти життя свого  народу.

Васіч Сергій Вікторович героїчно виконував свій обов’язок, захищаючи суверенітет та незалежність України.

За мужність та відвагу 12 березня 2022 року Президентом України Володимиром Зеленським  посмертно присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

 Герої не вмирають! Вони житимуть в наших серцях вічно!

Україна переможе, бо має силу нескорених!

Слава Україні! Героям Слава!

Записано зі слів дружини Руслани та сестри Марини працівниками Грицівської селищної бібліотеки