Виявлена незаконна порубка дерев на території ландшафтного парку «Мальованка»

На території Шепетівського району розташований регіональний ландшафтний парк «Мальованка» площею 16915,33 га, який є об’єктом природно-заповідного фонду України.

Так, на території вказаного ландшафтного парку підприємству,  відповідно до охоронного зобов’язання передано під охорону та дотримання встановленого режиму частину території регіонального ландшафтного парку «Мальованка».

 Всупереч вимог ст.9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» підприємство здійснювало господарську діяльність на території регіонального ландшафтного парку «Мальованка» за відсутності лімітів та дозволів на спеціальне використання природних ресурсів, що призвело до незаконної порубки сироростучих та сухих дерев різних порід, чим спричинено  шкоду державі. Завдана шкода за підрахунками екологів, становить  10,8 мільйона гривень.

Шепетівською окружною прокуратурою за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення  кримінального правопорушення передбаченого  ч. 3 ст. 246 КК України, а саме незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, вчинені у заповідниках або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду.