Засідання Координаційної ради

9 вересня 2021 року відбулось перше засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми. Головувала на засіданні заступник селищного голови Олена Полєва.

На порядок денний засідання було винесено п’ять питань:

1.Про внесення пропозицій щодо плану роботи Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми на 2021 рік.

2.Про заходи з протидії торгівлі людьми у 2021 – 2023 роках по Грицівській селищній раді.

3.Про взаємодію суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №658 від 22.08.2018 року.

4.Про з’ясування обставин вчинення насильства в сім’ях.

5.Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства.

Члени ради затвердили план роботи Координаційної ради на 2021 рік, яким передбачено проведення ще трьох засідань.

Секретар ради, Наталія Паламарчук, наголосила на дотриманні вимог Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 658.