Перехід на весняно – літнє утримання тварин

На пасовищі тварини отримують дешеві й цінні корми, вільний рух, сонячне опромінення та профілактику проти купи захворювань.

     ПІДГОТОВКА ТВАРИН. Її треба починати за місяць-півтора до випасання: провести обробку проти личинок підшкірного овода, профілактичні щеплення проти ґрунтових інфекцій (сибірської виразки, емфізематозного карбункула) та дегельмінтизацію. Також бажано в тварин розчистити й підрізати копита, спиляти в битливих корів кінці гострих рогів на 1,5-2 см, розкувати коней, підстригти шерсть навколо очей у овець і кіз.

    ПРИВЧАТИ ПОТРОХУ. Переводити корів зі стійлового утримання на пасовищне необхідно впродовж 6-8 днів. Розпочинати з 1-2 годин у перший день, поступово збільшуючи тривалість випасання до 8 годин – 4 години до і 4 години після обіду. Перед вигоном тварин на пасовище їх обов’язково потрібно підгодовувати грубими і концентрованими кормами. У розрахунку на 1 літр молока коровам дають 2-3 кг сіна (соломи) або 4-5 кг силосу (сінажу) на день і 150 г ячмінної або іншої дерті. При збільшенні поїдання зеленого корму дачу грубих кормів можна зменшити. На випасах із хорошим травостоєм корови впродовж перших 2 годин активно поїдають траву, а потім починають бродити по пасовищу або лягають. У цей час їм треба надати відпочинок на 40-60 хв., потім знову підняти для випасання. Не варто використовувати для відпочинку ділянки з хорошим травостоєм. Тварини помнуть його, забруднять калом і сечею. Надалі така трава поїдатися не буде. У перші дні овець і кіз потрібно випасати вдень, після годівлі сіном. На 5-6 день пасовищного періоду їх можна пасти вранці, також після підгодівлі грубими кормами.

   ФАКТОРИ РИЗИКУ. Навесні, коли випадає холодна роса, а дні не спекотні, малу рогату худобу бажано пасти лише вдень. Улітку їх можна виганяти на пасовище, не чекаючи висихання роси. Овець і кіз не можна випускати на низовинні, сирі й болотисті ділянки, оскільки вони можуть заразитися гельмінтами, копитною гниллю й іншими хворобами. Найбільш придатні для цих тварин суходільні ділянки. Важливо враховувати при випасі стан погоди, напрямок вітру. Уранці та увечері, а також за холодної погоди худобу краще пасти за вітром, під час спеки − проти вітру. Не допускайте, щоб сонце світило прямо в очі тваринам.

    ПАСТУХ МАЄ ЗНАТИ. За наявності різних пасовищ спекотної пори доцільно використовувати їх комбіновано. Уранці та ввечері, наприклад, пасти худобу на більш сухих пасовищах, а спекотної пори дня − на більш соковитих. Не бажано випасати тварин поблизу доріг, ріллі, кротових куп, на ділянках, де багато розораної землі, оскільки тварини можуть поїдати землю (особливо молодняк) і від цього гинути. Особливу увагу потрібно приділяти тваринам після дощу, коли земля волога. Тварині, лежачи на ній, легко застудитися. Тому кожні 25-30 хвилин їх потрібно піднімати й переганяти на інше місце. Велика обережність потрібна на випасах, у травостої яких багато бобових трав (конюшина, люцерна, мишачий горошок, буркун тощо). На такі пасовища не можна виганяти тварин голодними, а також рано-вранці по росі та під час дощу. Краще 1,5-2 години пасти худобу на ділянках із більш сухим злаковим і злаково-різнотравним травостоєм, а вже потім переганяти на площу з бобовими травами. Під час випасу по бобових худобі рекомендують додавати вівсяне сіно, вівсяну солому, попередньо змочений сухий жом, що має важливе значення для профілактики тимпанії − захворювання, що характеризується переповненням рубця газами. Споживання дійними тваринами великої кількості гірчиці білої, дикого часнику, різних видів цибулі, полину, пижма, хріниці та інших рослин призводить до погіршення молока – воно набуває неприємного запаху і смаку. У разі поїдання тваринами дикої цибулі та молочаю молоко набуває рожевого кольору, якщо хвощів – то синього, а м’ясо стає неприємного смаку і запаху. Осот, волошка розкидиста, волосиста ковила, овес дикий уражають слизову оболонку органів травлення тварин, а ковила, костриця, череда забруднюють вовну.

    ЗАБЕЗПЕЧТЕ СІЛЛЮ Й ВОДОЮ. У зелених рослинах вміст солі (натрію хлориду – кухонної солі) обмежений. За її дефіциту в тварин порушується водно-сольовий обмін, знижуються вгодованість, продуктивність, відтворна здатність. Щоб уникнути цього, використовують сіль-лизунець, який можна розташувати біля місць водопою та на пасовищі. Розсипну сіль не бажано використовувати, оскільки вона може спричинити в тварин сольовий токсикоз. Важливо дотримуватися режиму напування, якщо тварини потерпають від спраги, у них порушується водно-сольовий обмін, відбувається згущення крові, порушується діяльність органів і систем, різко знижується продуктивність. Під час пасовищного утримання тварин рекомендують поїти не менше 3 разів на день, у спекотні дні – не менше 4. Потреба корів у воді особливо зростає після доїння, тому високоудійних маток потрібно напувати 4-5 разів на день. Овець і кіз поять 1 раз на день, але під час спеки підсисних маток і дитинчат після відбивки поять 2 рази (другий – після обіднього відпочинку). Вода для напування тварин повинна бути не нижчою 6-8 градусів, а краще – 10-12. Напування великої рогатої худоби та овець одразу після згодовування конюшини або люцерни може привести до здуття (тимпанії) рубця і загибелі тварин. Тому на пасовищі з бобовими худобу рекомендується поїти не раніше ніж через 2,5-3 години після прийому корму.

                                               Головний спеціаліст Шепетівського правління                                                ГУ ДПСС в Хмельницькій області В.Савіцький  

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 13 квітня в Україні зафіксовано 11 680 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 501, медпрацівників – 366). Кількість активних хворих – 404 793 особи.

Від початку кампанії проведено 388 404 щеплення. Першу дозу отримали – 388 399 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 5 осіб (із них 2 осіб отримали 1 дозу закордоном).

За 12 квітня 2021 року щеплено 10 135 осіб, із них вакциновано першою дозою вакцини – 10 135 осіб, вакциновано другою дозою – 0 осіб

Також за останню добу:
госпіталізовано (особи) –2334
летальних випадків –457
одужало (особи) –14019
Здійснено тестувань за добу –   в т. ч.:83 975
методом ПЛР —38684
методом ІФА —19284
досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-226 007
За весь час пандемії в країні: 
захворіло (особи) –1872785
одужало (особи) –1430234
летальних випадків –37758
проведено ПЛР-тестувань –8716400

Розподіл випадків COVID-19 по регіонах України

РегіонПідтвердженіЗареєстровано померлихОдужали
всьогоза добувсьогоза добувсьогоза добу
Україна18727851168037758457143023414019
м. Київ1786091503397442111821605
Вінницька6334134213162042041715
Волинська516443298641143262331
Дніпропетровська10557270627172580770676
Донецька681705481434552791552
Житомирська7846418813972257411941
Закарпатська577871511450846772759
Запорізька8606357716042170861150
Івано-Франківська8189663185017712371041
Київська10753981819323283994316
Кіровоградська15199845219973973
Луганська19792252590816037141
Львівська118577838289826867561043
Миколаївська5680635513182945005686
Одеська12166279521121987362813
Полтавська6251279413122351274869
Рівненська641634228731654824660
Сумська658091799352053823527
Тернопільська610223659442249588323
Харківська11866390422602392345581
Херсонська2749688771222232125
Хмельницька7453838213612657275938
Черкаська656876738421153000467
Чернівецька740992351515653910406
Чернігівська47675899681436104281

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

МОЗ нагадує: дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами — рятує життя. Бережіть себе та рідних. 

При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю або до контакт-центру МОЗ  за номером 0 800 60 20 19.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 12 квітня в Україні зафіксовано 7 856 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 335, медпрацівників – 119). Кількість активних хворих – 407 589 осіб.

Від початку вакцинальної кампанії проведено 378 269 щеплень. Першу дозу  отримали 378 264 особи, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 5 осіб (із них 2 осіб отримали 1 дозу закордоном).

За 11 квітня 2021 року щеплено 1 216 осіб, із них вакциновано першою дозою     вакцини – 1 216 осіб, вакциновано другою дозою – 0 осіб.

Також за останню добу:
госпіталізовано (особи) –2770
летальних випадків –287
одужало (особи) –5355
Здійснено тестувань за добу –   в т. ч.:40 109
методом ПЛР —20831
методом ІФА —6133
досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-213 145
За весь час пандемії в країні: 
захворіло (особи) –1861105
одужало (особи) –1416215
летальних випадків –37301
проведено ПЛР-тестувань –8677716

Розподіл випадків COVID-19 по регіонах України

РегіонПідтвердженіЗареєстровано померлихОдужали
всьогоза добувсьогоза добувсьогоза добу
Україна186110578563730128714162155355
м. Київ177106537393242111216148
Вінницька6299915912961641326319
Волинська51315247853144293164
Дніпропетровська104866111226922480094132
Донецька6762232714291052239210
Житомирська7827634913751256470130
Закарпатська57636621442746013388
Запорізька8548626015832070711120
Івано-Франківська81833491833270196852
Київська10672147719001383678251
Кіровоградська151151495123966638
Луганська195404358211589612
Львівська11773959028722485713388
Миколаївська564513031289644319230
Одеська120867443209368654989
Полтавська61718136128905040511
Рівненська63741174857954164166
Сумська65630377915153296285
Тернопільська60657315922249265327
Харківська11775959522372991764509
Херсонська27408195769322210714
Хмельницька741561491335256337112
Черкаська65014385831052533149
Чернівецька7386416815091253504388
Чернігівська4758625595403582323

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

МОЗ нагадує: дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами — рятує життя. Бережіть себе та рідних. 

При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю або до контакт-центру МОЗ  за номером 0 800 60 20 19.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 09 квітня в Україні в Україні зафіксовано 19 676 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 751, медпрацівників – 552). Кількість активних випдків – 392 189 осіб.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 353 147 людини.  Із них отримали 1 дозу – 353 141 особа, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) –  5 осіб (із них 2 осіб отримали першу дозу закордоном).

За 08 квітня 2021 року щеплено проти COVID-19 – 18 569 осіб, із них вакциновано першою дозою     вакцини – 18 566 осіб, вакциновано другою дозою – 3 осіб.

Також за останню добу:
госпіталізовано (особи) –4936
летальних випадків –419
одужало (особи) –11221
Здійснено тестувань за добу –   в т. ч.:119 369
методом ПЛР —53373
методом ІФА —21071
досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-244 925
За весь час пандемії в країні: 
захворіло (особи) –1823674
одужало (особи) –1395104
летальних випадків –36381
проведено ПЛР-тестувань –8568004

Розподіл випадків COVID-19 по регіонах України

РегіонПідтвердженіЗареєстровано померлихОдужали
всьогоза добувсьогоза добувсьогоза добу
Україна18236741967636381419139510411221
м. Київ1742671864379748110137688
Вінницька6225964012542539753518
Волинська50264448831342465340
Дніпропетровська101038166525913579140471
Донецька65548114614182551346674
Житомирська7693364713361055847402
Закарпатська5721123614131244802417
Запорізька8420682315492070346140
Івано-Франківська8154023118241068268586
Київська104452126518474182439717
Кіровоградська145822075042953675
Луганська19162226577615744113
Львівська115087163927971584237775
Миколаївська5535737212482543545216
Одеська118743119420562885965543
Полтавська6052184812761449936400
Рівненська627555578281353607573
Сумська63938820900852669452
Тернопільська593993738971348123469
Харківська114447119421512190033639
Херсонська2658031773712189565
Хмельницька72432109413121255517792
Черкаська635168348221151911339
Чернівецька731723771476752303571
Чернігівська462656599401435540246

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

МОЗ нагадує: дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами — рятує життя. Бережіть себе та рідних. 

При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю або до контакт-центру МОЗ  за номером 0 800 60 20 19.

З 9 квітня Хмельниччина – в “червоній” зоні карантинних обмежень

На території Хмельницької області з 00 годин 00 хвилин 9 квітня встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 7 квітня.

Як зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, в регіоні відмічається погіршення ситуації.

У Хмельницькій області перевищений встановлений постановою Уряду показник госпіталізації хворих на COVID-19. Він становить 131 особа на 100 тисяч. Також перевищено показник завантаженості ліжок. Мінінфраструктури та МОЗ мають врегулювати питання спеціальних рейсів, які курсуватимуть з Хмельницької області. Таким чином за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 години 00 хвилин 9 квітня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Хмельницької області.

В регіоні застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки. Рішення щодо скасування “червоного” рівня епідемічної небезпеки приймається Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі досягнення регіоном показників, які характеризують відсутність ознак, передбачених пунктом 3-3 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», протягом не менше ніж п’яти днів підряд.

Всесвітній день безпеки та охорони праці на робочому місці 2021 – Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР

Пандемія COVID-19 змусила уряди, роботодавців, робітників та населення в цілому зіткнутися з безпрецедентними проблемами щодо вірусу та багатьох наслідків, які він справив на світ праці. Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР) для підвищення стійкості для подолання криз зараз і в майбутньому, спираючись на отримані уроки та досвід зі світу праці.

 

З моменту виникнення глобальної кризи на початку 2020 року, пандемія COVID-19 мала глибокий вплив скрізь. Пандемія охопила майже всі аспекти світу праці, починаючи від ризику передачі вірусу на робочих місцях і закінчуючи ризиками безпеки та гігієни праці, що виникли в результаті заходів щодо пом’якшення поширення вірусу. Перехід до нових форм організації роботи, таких як широка залежність від дистанційної роботи, наприклад, відкрив багато можливостей для робітників, але також створив потенційні ризики щодо безпеки та гігієни праці, зокрема психосоціальні та насильство.

         Всесвітній день охорони праці 2021 зосереджений на використанні елементів системи безпеки та гігієни праці, як це визначено в Конвенції про сприяння безпеці та гігієні праці 2006 р. (187). У звіті про Всесвітній день розглядається, як поточна криза демонструє важливість зміцнення цих систем охорони праці, включаючи служби охорони праці, як на національному рівні, так і на  рівні підприємств.


         МОП скористається цією можливістю для підвищення обізнаності та стимулювання діалогу щодо важливості створення та інвестування в стійкі системи охорони праці, спираючись на регіональні та національні приклади щодо пом’якшення та запобігання розповсюдженню COVID-19 на робочому місці.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 08 квітня в Україні в Україні зафіксовано 19419 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 766, медпрацівників – 480). Кількість активних хворих – 384 153 особи.

Від початку кампанії щеплено 334 578 оcіб, із них отримали 1 дозу – 334 576 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) –  2 осіб.

За 07 квітня 2021 року щеплено 14 313 осіб, із них вакциновано 1 дозою – 14 313 осіб, завершена вакцинація (2 дози) – 0 осіб.

Щеплення проводилось 134 мобільними бригадами з імунізації та 692 пунктами щеплення.

Також за останню добу:
госпіталізовано (особи) –5092
летальних випадків –464
одужало (особи) –10032
Здійснено тестувань за добу –   в т. ч.:128 440
методом ПЛР —57996
методом ІФА —23647
досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-246 797
За весь час пандемії в країні: 
захворіло (особи) –1803998
одужало (особи) –1383883
летальних випадків –35962
проведено ПЛР-тестувань –8514631

Розподіл випадків COVID-19 по регіонах України

РегіонПідтвердженіЗареєстровано померлихОдужали
всьогоза добувсьогоза добувсьогоза добу
Україна18039981941935962464138388310032
м. Київ1724031886374948109449717
Вінницька6161960412292839235621
Волинська49816511828342125340
Дніпропетровська99373100525563078669503
Донецька64402101613933150672348
Житомирська7628686913262155445474
Закарпатська569753251401444385360
Запорізька833838961529227020669
Івано-Франківська8130927418141767682700
Київська10318797618065081722776
Кіровоградська143752175024946130
Луганська18936264571515631112
Львівська113448125527822083462473
Миколаївська5498535312232143329291
Одеська117549114220284385422262
Полтавська5967373812621249536423
Рівненська62198733815753034392
Сумська631185608921152217366
Тернопільська590267968841447654442
Харківська113253142721302289394711
Херсонська2626347473602183087
Хмельницька71338115813002054725636
Черкаська626828228111451572178
Чернівецька7279541314691551732318
Чернігівська45606705926235294403

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

МОЗ нагадує: дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами — рятує життя. Бережіть себе та рідних. 

При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю або до контакт-центру МОЗ  за номером 0 800 60 20 19.

Сибірка тварин

Сибірка (Anthrax, сибірська виразка, телій) — гостре інфекційне захворювання усіх видів сільськогосподарських, домашніх і диких тварин, що характеризується гарячкою, септицемією, інтоксикацією організму, серозно-геморагічним запаленням підшкірної та субсерозної сполучної тканин і внутрішніх органів, утворенням набряків та карбункулів. На сибірку хворіє людина.

     На сибірку частіше захворюють вівці, велика рогата худоба, коні, північні олені. Сприйнятливі до хвороби також дикі жуйні тварини, вовки, лисиці, тигри, леви, пантери, слони. Малочутливими є свині, буйволи та верблюди. Собаки й свійська птиця до сибірки не сприйнятливі. З лабораторних тварин заражаються й гинуть білі миші, морські свинки, кролі та голуби.

     Джерелом збудника інфекції є хворі тварини, що виділяють у зовнішнє середовище з кров’янистою рідиною, фекаліями, сечею, молоком, слиною безліч бацил сибірки. Особливо небезпечними є несвоєчасно й неправильно прибрані розтяті трупи загиблих від сибірки тварин та їхні шкіра, шерсть, щетина, кістки, роги, які зумовлюють контамінацію спорами пасовищ, водопоїв, ґрунту, скотних дворів і формування тривалих осередків сибірки. Хижі тварини та різні птахи можуть переносити частини інфікованого трупа на значні відстані й сприяти поширенню сибірки. Собаки здатні заносити кістки та залишки трупа безпосередньо на територію господарств і ферм. Небезпечними осередками сибірки є старі забуті захоронення загиблих від сибірки тварин, звідки спори можуть виноситися на поверхню ґрунту під час весняного паводку та сильних дощів. Причиною виникнення сибірки взимку може бути зібране з неблагополучних луків і пасовищ сіно. Спори сибірки можуть виноситися на поверхню землі під час меліоративних, будівельних та інших земляних робіт.

     Для сибірки характерна стаціонарність осередків, яка зумовлюється тривалим збереженням спор у землі, а також весняно-літня сезонність, що пов’язано зі збільшенням контакту тварин із забрудненими спорами збудника пасовищами, а також з кровосисними та жалкими комахами. Вірогідність виникнення захворювань значно зростає в засуху, коли нестача зелених кормів змушує тварин поїдати сухі рослини разом із землею, в якій можуть знаходитися спори.

     Взимку хвороба виникає тільки в разі згодовування раніше контамінованих сибірковими спорами кормів (сіна, соломи). захоронень тварин. Значну небезпеку становлять незнезаражені корми та добрива тваринного походження, а також стічні води м’ясокомбінатів та шкіропереробних заводів.

     Переносниками збудника сибірки можуть бути кровосисні комахи. Спонтанне зараження травоїдних тварин здебільшого відбувається через травний канал у разі поїдання контамінованого спорами сибірки корму, пиття води, забрудненої спорами збудника хвороби, під час укусів інфікованими жалкими комахами; значно рідше — при вдиханні пилу зі спорами сибірки. Свині заражаються, риючись у ґрунті на неблагополучних щодо сибірки пасовищах. М’ясоїдні та

хижаки інфікуються при поїданні трупів сибіркових тварин. Після видужання тварини не залишаються бацилоносіями, тому спільне утримання зі здоровими тваринами не призводить до їх зараження.

     Інкубаційний період триває 1 – 3 доби. Перебіг хвороби — блискавичний (надгострий), гострий, підгострий і хронічний. Розрізняють септичну, карбункульозну, кишкову, легеневу та ангінозну форми хвороби.

      Розтинати труп при підозрі на сибірку категорично забороняється.

     Профілактика включає: загальні ветеринарно-санітарні заходи профілактики сибірки; заходи в неблагополучних щодо сибірки пунктах і на загрозливій території; заходи в разі підозри щодо захворювання тварин на сибірку; організацію та проведення заходів щодо ліквідації сибірки; дезінфекційні заходи; зняття карантину.

     Загальні ветеринарно-санітарні заходи профілактики сибірки. Передбачають проведення робіт з огородження й утримання в належному стані скотомогильників, старих захоронень худоби, біотермічних ям, знезараження ґрунту в місцях поховань сибіркових трупів; організацію постійного нагляду за санітарним станом місць скупчення худоби, заготівлі, переробки та зберігання продуктів і сировини тваринного походження; суворе додержання правил утримання та внутрішньогосподарського забою худоби на м’ясо; заборону реалізації м’яса та інших продуктів забою для споживчих потреб людей і на корм тваринам без дозволу ветеринарного спеціаліста; чітке дотримання існуючих положень під час проведення агрогідромеліоративних, розвідувальних, будівельних та інших земляних робіт.

     Основою протиепізоотичних заходів у неблагополучних осередках є здійснення комплексу ветеринарно-санітарних заходів та профілактичних щеплень тварин.  У разі купівлі тварин в особисту власність громадяни зобов’язані в установленому порядку зареєструвати придбаних тварин та доставити їх у ветеринарну установу для обстеження і щеплення.

Шепетівська ДПІ працює в режимі карантинних обмежень

Шепетівська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що із 7 квітня в області встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Обмеження діятимуть до 18 квітня 2021 року.

У зв’язку із зазначеним, змінено порядок опрацювання звернень платників щодо отримання адміністративних та інших послуг у центрах обслуговування платників, а саме:

– організовано прийом платників в Шепетівському ЦОП за попереднім записом на конкретну годину прийому (за телефоном) виключно для надання невідкладних послуг у разі гострої необхідності;

– прийом всієї вхідної кореспонденції, у тому числі заяв на отримання послуг, здійснюється виключно через режим листування в Електронному кабінеті у форматі pdf (обмеження 2 МБ), поштою, а також через скриньку,  встановлену зовні біля входу до ЦОП.

Ще раз нагадуємо номери телефонів Шепетівського ЦОП:

(03840) 4-08-27;   (03840) 4-91-59.

Шановні платники, якщо у Вас відсутня  крайня необхідність в отриманні послуги саме зараз, то є можливість отримати її по закінченню встановлених обмежень.

        Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:  https://t.me/infoTAXbot.

         Підписуйтесь на телеграм-канал ДПС:  https://t.me/tax_gov_ua.

 Валентина Ординська, начальник Шепетівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області

Карантинні обмеження

6 квітня 2021 року, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Грицівської ТГ (Гаврилюк А.М., Висоцький В.А., Малишко С.І., Поліщук М.М.) разом із поліцейським офіцером громади Слабою С.В. зобов’язали підприємців Грицівської ТГ дотримуватись рішення засідання комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Грицівської ТГ (Протокол №5) «Про заходи з запобігання поширенню на території Хмельницької області гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2», які вступають в дію з 7 квітня 2021 року.